Enostaven domač čokoladno-lešnikov namaz

Okusen, hranljiv in enostaven za pripravo – ta zdrava različica priljubljenega čokoladnega namaza vas bo v hipu osvojila.

SESTAVINE:

  • 240 g lešnikov
  • ¼  skodelice kakava v prahu
  • ⅓ skodelice agavinega sirupa / medu
  • 1 žlička vanilijeve paste
  • ščepec soli
  • ½ skodelice mleka

POSTOPEK:

Lešnike razporedimo po pekaču in jih za 15-20 minut pustimo v pečici pri 130 stopinjah. Nato lešnike zmanemo v kuhinjski krpi, da odstranimo rjavo kožico.

Lešnike stresemo v blender in jih zmeljemo do gladke, tekoče lešnikove paste. Dodamo vse ostale sestavine, razen mleka, ter zmeljemo do gladke teksture. Med mešanjem počasi dodajamo mleko – količino prilagodimo želeni gostoti namaza.

Čokoladno-lešnikov namaz naložimo v kozarec in hranimo v hladilniku.

Domač čokoladno lešnikov namaz uživamo na kruhu, palačinkah ali ga uporabimo kot sestavino v različnih sladicah. Dober tek!


SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!