Okusen, hranljiv in enostaven za pripravo – ta zdrava različica priljubljenega čokoladnega namaza vas bo v hipu osvojila.
SESTAVINE:
- 240 g lešnikov
- ¼ skodelice kakava v prahu
- ⅓ skodelice agavinega sirupa / medu
- 1 žlička vanilijeve paste
- ščepec soli
- ½ skodelice mleka
POSTOPEK:
Lešnike razporedimo po pekaču in jih za 15-20 minut pustimo v pečici pri 130 stopinjah. Nato lešnike zmanemo v kuhinjski krpi, da odstranimo rjavo kožico.
Lešnike stresemo v blender in jih zmeljemo do gladke, tekoče lešnikove paste. Dodamo vse ostale sestavine, razen mleka, ter zmeljemo do gladke teksture. Med mešanjem počasi dodajamo mleko – količino prilagodimo želeni gostoti namaza.
Čokoladno-lešnikov namaz naložimo v kozarec in hranimo v hladilniku.
Domač čokoladno lešnikov namaz uživamo na kruhu, palačinkah ali ga uporabimo kot sestavino v različnih sladicah. Dober tek!
SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!