Ta kremna gobova omaka je neverjetno enostavna za pripravo in bogatega okusa. Odlična je kot priloga k testeninam, mesu ali zelenjavi.
SESTAVINE:
- 450 g rjavih šampinjonov ali mešanih gozdnih gob
- ¾ žličke soli, po okusu tudi več
- 2 žlici masla
- 240 ml smetane za kuhanje
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlica svežih timijanovih listov
- 1/2 žličke česna v prahu
POSTOPEK:
Najprej očistimo gobe in jih narežemo na tanke lističe.
V večji ponvi na srednji temperaturi stopimo maslo.
Ko se maslo popolnoma stopi, vanj stresemo narezane gobe in jih posolimo. Pražimo jih 8 do 10 minut, občasno premešamo, da spustijo tekočino in se rahlo zapečejo.
Dodamo česen v prahu in svež timijan. Pražimo še približno minuto, da zadiši.
Znižamo temperaturo, prilijemo sladko smetano in dodamo sojino omako. Vse skupaj dobro premešamo.
Kuhamo še 3 do 5 minut, dokler se omaka ne zgosti in postane lepo kremasta. Po potrebi dodatno začinimo.
Postrežemo jo toplo – idealna je za testenine, pire krompir, polento, meso …
ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI S SESTAVINAMI IZ GOZDA NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA:

