Enostavna kremna gobova omaka

Ta kremna gobova omaka je neverjetno enostavna za pripravo in bogatega okusa. Odlična je kot priloga k testeninam, mesu ali zelenjavi.

SESTAVINE:

  • 450 g rjavih šampinjonov ali mešanih gozdnih gob
  • ¾ žličke soli, po okusu tudi več
  • 2 žlici masla
  • 240 ml smetane za kuhanje
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica svežih timijanovih listov
  • 1/2 žličke česna v prahu

POSTOPEK:

Najprej očistimo gobe in jih narežemo na tanke lističe.

V večji ponvi na srednji temperaturi stopimo maslo.

Ko se maslo popolnoma stopi, vanj stresemo narezane gobe in jih posolimo. Pražimo jih 8 do 10 minut, občasno premešamo, da spustijo tekočino in se rahlo zapečejo.

Dodamo česen v prahu in svež timijan. Pražimo še približno minuto, da zadiši.

Znižamo temperaturo, prilijemo sladko smetano in dodamo sojino omako. Vse skupaj dobro premešamo.

Kuhamo še 3 do 5 minut, dokler se omaka ne zgosti in postane lepo kremasta. Po potrebi dodatno začinimo.

Postrežemo jo toplo – idealna je za testenine, pire krompir, polento, meso …


ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI S SESTAVINAMI IZ GOZDA NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA: