Gozdna pica

Slasten prigrizek iz sestavin nabranih v gozdu.

SESTAVINE:

NADEV:

  • 4-5 žlic kisle smetane
  • 500 g gob
  • 1 žlica sojine omake
  • 100 g kopriv
  • 3 stroki česna
  • 100 g naribanega sira
  • čemaž v oljčnem olju / čemažev pesto
  • olivo olje
  • timijan
  • origano
  • sol, poper

POSTOPEK:

V slanem kropu na hitro zblanširamo koprive in jih dobro odcedimo. Gobe prepražimo na olivnem olju skupaj s sesekljanim česnom in začimbami, dokler ne postanejo mehke. Dodamo sojino omako in grobo sesekljane koprive. Pražimo še pol minute, odstavimo in pustimo, da se sestavine nekoliko ohladijo.

Testo premažemo s kislo smetano, ga obložimo z gobami, koprivami, sirom in po okusu začinimo s timijanom in origanom. 

Pico pečemo v pečici približno 15 -20 minut pri 200 stopinjah. 

Poleg lahko ponudimo sesekljan čemaž v olju ali čemažev pesto.


ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI S SESTAVINAMI IZ GOZDA NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA: