Puhast in zelo okusen kruh, katerega ‘skrivna’ sestavina je skuta. Testo je pripravljeno hitro, z minimalnim gnetenjem in brez vzhajanja, prav tako hitro pa ga bo tudi zmanjkalo.
SESTAVINE:
- 250 g gladke moke
- 250 g skute
- 1 jajce
- 1/4 žličke soli
- 1 zavitek pecilnega praška
POSTOPEK:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine (moko, pecilni prašek, sol).
V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešamo skuto in jajce. Primešamo suhe sestavine in na hitro ugnetemo gladko testo.
Če je preveč lepljivo, si pomagamo s še malo moke. Testo stresemo delovno površino prekrito s peki papirjem, kjer ga sploščimo, prekrijemo z drugim listom peki papirja in z valjarjem razvaljamo na približno 1,5 cm debelo. Testo nato skupaj s spodnjim listom peki papirja prestavimo na pekač.
Z nožem za pico ali ostrim kuhinjskim nožem ga razrežemo na 12 kosov in ga damo peči v predhodno ogreto pečico. Skutni kruh pečemo približno 25 – 30 min. Ko je pečn, ga vzamemo iz pečice in ohladimo na rešetki.