Hiter skutni kruh brez kvasa

Puhast in zelo okusen kruh, katerega ‘skrivna’ sestavina je skuta. Testo je pripravljeno hitro, z minimalnim gnetenjem in brez vzhajanja, prav tako hitro pa ga bo tudi zmanjkalo.

SESTAVINE:

  • 250 g gladke moke
  • 250 g skute
  • 1 jajce
  • 1/4 žličke soli
  • 1 zavitek pecilnega praška

POSTOPEK:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine (moko, pecilni prašek, sol).

V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešamo skuto in jajce. Primešamo suhe sestavine in na hitro ugnetemo gladko testo.

Če je preveč lepljivo, si pomagamo s še malo moke. Testo stresemo delovno površino prekrito s peki papirjem, kjer ga  sploščimo, prekrijemo z drugim listom peki papirja in z valjarjem razvaljamo na približno 1,5 cm debelo. Testo nato skupaj s spodnjim listom peki papirja prestavimo na pekač.

Z nožem za pico ali ostrim kuhinjskim nožem ga razrežemo na 12 kosov in ga damo peči v predhodno ogreto pečico. Skutni kruh pečemo približno 25 – 30 min. Ko je pečn, ga vzamemo iz pečice in ohladimo na rešetki.


USTVARITE NEPOZABNE OTROŠKE SPOMINE V DOMAČI KUHINJI!