Korenčkovi polpeti so povsem enostavni za pripravo, hkrati pa zelo okusni.
SESTAVINE:
- 150 g – 180 g drobno naribanega korenčka (2 velika korenčka)
- 3 žlice ajdove moke
- 1 jajce
- 1 žlička soli
- 2 žlici sesekljanih zelišč (drobnjak, peteršilj …)
- začimbe po okusu: poper, česen v prahu, čebula v prahu
- olje za peko
POSTOPEK:
V skledo dodamo naribano korenje, ajdovo moko, sol, zelišča, začimbe in jajce. Temeljito premešamo; nastati mora gosta zmes.
Ponev segrejemo na srednjo temperaturo in dodamo 2 žlici olja. Nato pa s pomočjo jedilne žlice zajemamo maso za korenčkove polpete in jo dajemo v ponev, kjer oblikujemo polpete. Korenčkove polpete pečemo približno 3 minute na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 3 minute na drugi strani.
Postrežemo s humusom, majonezo ali jogurtovo omako.
SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!