Odličen recept za preprosto kosilo ali prigrizek – okusni, hrustljavi, sočni in zlato zapečeni krompirjevi ocvrtki.
SESTAVINE:
TESTO:
- 750 g krompirja
- 50 g masla
- 100 g moke
- 1 jajce
- 4 žlice naribanega parmezana
- 1 žlička soli, ali po okusu
- ščepec mletega muškatnega oreščka
PANIRANJE:
- 1 jajce
- krušne drobtine
- olje za cvrtje
POSTOPEK:
Očiščen (neolupljen) krompir pristavimo s toliko vode, da ga prekrije za 3 cm. Vodo solimo, zavremo in krompir kuhamo 15–20 minut. Kuhan krompir olupimo in še vročega dobro pretlačimo, da ni grudic.
Krompirju primešamo maslo, moko, sol, muškatni orešček, parmezan in jajce. Testo temeljito zgnetemo in iz njega oblikujemo za prst debele in 5 cm dolge svaljke.
Krompirjeve svaljke povaljamo v razžvrkljanem jajcu in krušnih drobtinah. V ponvi segrejemo olje in krokete na njem zlato rumeno ocvremo. Ocvrte krokete odlagamo na mrežico, da se maščoba odcedi, nato jih položimo na papirnato brisačo.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE