Zdrave, sočne mini tortice s korenčkom so enostavne za pripravo in ravno prav velike za popolen zaključek obroka, za sladko razvajanje ali drobno pozornost.
SESTAVINE:
TORTICE:
- ½ skodelice mehkih datljev
- 1 žlica kokosovega olja, stopljeno in ohlajeno
- 1/4 skodelice kokosove moke (grobo mlete)
- 1 velik korenček, drobno sesekljan
- 3/4 skodelice ovsene moke (drobno zmeljemo presne ovsene kosmiče)
- ¼ skodelica suhih marelic
- ščepec ingverja
- ščepec muškatnega oreščka
- ščepec cimeta
KREMA IZ INDIJSKIH OREŠČKOV:
- 1/2 skodelice indijskih oreščkov, čez noč namočeni v vodi
- 1,5 žlice kokosovega olja, stopljenega in ohlajenega
- 1 žlica agavinega sirupa (med ali javorjev sirup)
- 1 žlica kokosovega mleka
- 1/2 žličke vanilijeve v prahu
- 1 žlica limoninega soka
ČOKOLADNI PRELIV:
- 70 g temne čokolade
- 1 žlica kokosovega mleka / smetane
DEKORACIJA:
- sesekljani oreščki
POSTOPEK:
Manjši model (20 x 20 cm) obložimo s prozorno folijo.
TORTICE: Vse sestavine za tortice damo v mešalnik in mešamo dokler ne dobimo mase, ki se drži skupaj. Maso enakomerno razporedimo po modelu in jo z dlanmi pritisnemo ob dno. Model postavimo v zamrzovalnik za 30 minut. Nato ga vzamemo iz zamrzovalnika in testo z nožem ali modelčki razrežemo v poljubne oblike.
KREMA IZ INDIJSKIH OREŠČKOV: vse sestavine damo v mešalnik in mešamo dokler ne dobimo gladke kreme.
ČOKOLADNI PRELIV: Čokolado narežemo na koščke, ki jih skupaj s kokosovim mlekom stopimo v skodelici nad paro. Ko se čokolada stopi, jo dobro premešamo, da dobimo gladko kremo.
SESTAVLJANJE TORTIC: Polovico mini tortic premažemo s kremo iz indijskih oreščkov, drugo polovico pa s čokoladnim prelivom. Dekoriramo po želji in postavimo v zamrzovalnik za približno eno uro, da se strdijo. Potem jih hranimo v hladilniku.
FOTO IN RECEPT: Petra Kavšek, The Foodie
PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!