Pripravite čudovito zdravo sladico ali sladki zajtrk iz ajdove kaše in jabolk.
SESTAVINE:
- 150 g ajdove kaše
- 500 ml vode
- 2 jajci
- 0,5 kg očiščenih jabolk
- 3 žlice sladkorja
- sok in lupina 1/2 limone
- 2 žlici kisle smetane
- cimet
- 40 g masla / kokosove maščobe / margarine
- maščoba za pekač
- ščepec soli
POSTOPEK:
- Ajdovo kašo operemo v vroči vodi. Stresemo jo v osoljen krop in skuhamo do mehkega.
- Umešamo smetano, stopljeno maslo, rumenjaka, 2 žlici sladkorja, naribano limonovo lupinico, ohlajeno in odcejeno ajdovo kašo in nazadje sneg iz beljakov.
- Jabolka naribamo, pokapamo z limonovim sokom in osladkamo z 1 žlico sladkorja.
- Pekač ali skledo za narastke namažemo z margarino ter nadevamo z maso iz ajdove kaše, prekrijemo jo z naribanimi jabolki in po vrhu potresemo s cimetom.
- Pečemo 30 – 40 minut pri temperaturi 200 °C.

USTVARI SI SLADKE SPOMINE!
PERSONALIZIRANE KUHARSKO – SPOMINSKE KNJIGE ZA OTROKE
