Preprosta, a zelo okusna zdrava sladica.
4 večja kisla jabolka
Nadev:
- 3 velike žlice sladke smetane (rastlinska / sojina za vegane)
- 1 velika žlica marelične marmelade
- 1 velika žlica rozin (predhodno namočene v rumu, če ne delamo za otroke)
- 5 velikih žlic zmletih orehov
- 2 veliki žlici mletih ovsenih kosmičev
- ½ male žlice cimeta
- nekaj kapljic vaniljeve arome
- Dodatek: stepena sladka smetana (rastlinska / sojina za vegane)
- Jabolka operemo in jih do suhega otremo. Previdno odrežemo zgornji del s pecljem (kot pokrovček).
- Izdolbemo peščišče, nekje do tri četrtine jabolka. Najlažje to naredimo z malo kovinsko žlico.
- V skledi zmešamo vse sestavine za nadev in z maso napolnimo vdolbine jabolk.
- Na pladenj zlijemo malo vode in na vodo postavimo jabolka. Pečemo približno 20 minut na 180 °C.
- Še vroče serviramo s stepeno sladko smetano.
Pečena jabolka lahko serviramo s kepico vaniljevega sladoleda, z jogurtovo kremo ali s pudingom. Okrasimo z naribano čokolado, s sesekljanimi oreščki, suhim sadjem ali karmelnim prelivom.
PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!
Leave a reply