Pečeni šparglji s sirom

Hitro in enostavno: recept za šparglje z mocarelo in česnom iz pečice.

SESTAVINE:

  • 500 g špargljev, brez olesenelih delov
  • 3 žlice olivnega olja
  • 4 stroki česna, drobno sesekljani
  • poper
  • 3/4 žličke soli
  • 230 g naribane mocarele
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • svež drobnjak

POSTOPEK:

Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač rahlo namastimo.
Šparglje razporedimo po pekaču.
V manjši posodici zmešamo olivno olje, česen, sol in poper. Oljno mešanico pokapamo po špargljih in premešamo, da se enakomerno porazdeli.
Pečemo 10-15 minut, da se šparglji zmehčajo.

Vzamemo iz pečice in potresemo z obema vrstama sira. Postavimo nazaj v pečico in pečemo dokler se sir ne stopi in postane zlate barve (približno 4-5 minut).
Po potrebi dodatno solimo in popramo. Potresemo s sesekljanim svežim drobnjakom in postrežemo takoj.


-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X