Puhasti vaniljevi mafini

Preprost recept za rahle in puhaste mafine, ki jih lahko po želji obogatimo z dodatki.

SESTAVINE:

(za 12 mafinov)

  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 50 ml mleka / jogurta
  • 50 ml olja
  • 125 g moke
  • 6 g pecilnega praška
  • ščepec soli

POSTOPEK:

Jajca in sladkor stepamo 10 minut, da zmes naraste. Dodamo olje in mleko / jogurt in mešamo do enotne mase.

Na koncu ročno vmešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek in ščepec soli.

Pekač za mafine namastimo ali obložimo s papirnatimi posodicami za mafine.  Z maso napolnimo 3/4 vsake posodice za mafine.

Pečemo na 180 stopinj, 20 – 30min, odvisno od pečice. Pečeni so, ko so zgoraj zlato rumeni.


USTVARITE NEPOZABNE OTROŠKE SPOMINE V DOMAČI KUHINJI!

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X