Preprost recept za rahle in puhaste mafine, ki jih lahko po želji obogatimo z dodatki.
SESTAVINE:
(za 12 mafinov)
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 50 ml mleka / jogurta
- 50 ml olja
- 125 g moke
- 6 g pecilnega praška
- ščepec soli
POSTOPEK:
Jajca in sladkor stepamo 10 minut, da zmes naraste. Dodamo olje in mleko / jogurt in mešamo do enotne mase.
Na koncu ročno vmešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek in ščepec soli.
Pekač za mafine namastimo ali obložimo s papirnatimi posodicami za mafine. Z maso napolnimo 3/4 vsake posodice za mafine.
Pečemo na 180 stopinj, 20 – 30min, odvisno od pečice. Pečeni so, ko so zgoraj zlato rumeni.