Prisrčni piškoti z medom, mandlji in čokolado, ki bodo še posebaj razveselili kakega zagretega čebelarja ali ljubitelja žuželk.
SESTAVINE:
PIŠKOTI:
- 60 g zmehčanega masla
- 25 g sladkorja v prahu
- 20 g medu
- 1/4 žličke kurkume v prahu
- 90 g moke
- 30 g mandljeve moke (olupljeni mleti mandlji)
- 1/2 žlicke vanilije v prahu
- ščepec soli
ČOKOLADNI NADEV:
- 30 g čokolade
- 1,5 žlice sladke smetane / mleka
DOKORACIJA:
- stopljena temna čokolada
- mandljevi lističi
POSTOPEK:
Maslo in sladkor penasto vmešamo. Nato med mešanjem počasi dodajamo med. Primešamo še ostale sestavine in zgnetemo testo. Zavijemo ga v folijo in postavimo za 1 uro v hladilnik.
Ohlajeno testo oblikujemo kroglice premera približno 2 -3 cm.
Kroglice polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.
Piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 160 °C približno 15 minut.
ČOKOLADNI NADEV:
Za nadev nad paro stopimo čokolado in smetano ter ju dobro premešamo.
S čokoladnim nadevom zlepimo po dva piškota skupaj.
Vsakemu piškotnemu sendviču dodamo še po dva mandljeva lističa, ki bosta predstavljala čebelja krila.
Piškote postavimo na hladno, da se čokolada nekoliko strdi.
Medtem stopimo temno čokolado, ki jo bomo uporabili za dekoracijo.
Eno stran piškota potopimo do 1/4 v stopljeno čokolado in čebelici oblikujemo želo.
Piškote zopet postavimo na hladno, da se čokolada strdi.
Na koncu s stopljeno čokolado čebelicam narišemo še oči in usta. Počakamo, da se čokolada strdi in piškote postrežemo.
OPOZORILO: mandljevi lističi so zelo hitro lomljivi, zato bodimo pri shranjevanju in postrežbi piškotov še posebno previdni in nežni.
Recept in foto: Petra Kavšek, The Foodie