Slana različica francoskega rogljička z nadevom iz pesta, svežega paradižnika in mocarele – sendvič po katerem se vam bodo še dolgo cedile sline.
SESTAVINE:
(za 4 sendviče)
- 4 francoski rogljički, brez polnila
- 4 žlice zelenega pesta
- 200 g mocarele v slanici
- 1 pest češnjevih paradižnikov / 2 paradižnika
- sol, poper
POSTOPEK:
Mocarelo odcedimo in narežemo na približno 0,5 cm debele rezine. Češnjev paradižnik prepolovimo. Če bomo uporabili večje paradižnike, jih narežemo na tanke kolobarje. Sveže francoske rogljičke prerežemo na pol in spodnjo polovico premažemo s pestom, na to položimo rezine mocarele in paradižnika. Solimo in popramo po okusu. Pokrijemo z zgornjo polovico rogljička.
Po želji lahko sendviče pogrejemo – postavimo jih segreto pečico na 180 °C za približno 5 minut.
PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!