Šparglji v listnatem testu

Enostaven recept, ki združi preproste sestavine in naredi izjemno okusno jed – šparglji oviti v listnato testo, posuti s parmezanom.

POSTOPEK:

1 skodelica = 240 ml

  • 24 špargljev (odstranimo olesenele dele)
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in sveže mlet črni poper po okusu
  • 1 list listnatega testa (predhodno razvaljan)
  • 1 jajce (za premaz)
  • ½ skodelice naribanega parmezana
  • sezam (po želji, za posipanje pred peko)

SESTAVINE:

Pripravimo šparglje: Šparglje operemo in odrežemo olesenele spodnje dele (približno 5 cm). V večji skledi jih prelijemo z oljčnim oljem, posolimo in popopramo. Dobro premešamo, da so vsi enakomerno premazani.

Pripravimo listnato testo: Listnato testo razvaljamo in narežemo na trakove široke približno 1,5 cm. Dolžina trakov naj ustreza dolžini špargljev.

Zavijemo šparglje: Vsak špargelj ovijemo s trakom testa, pri čemer pustimo vrh šparglja nepokrit. Zavitek položimo na pekač, obložen s peki papirjem.

Premažemo in posujemo: Jajce stepemo in z njim premažemo del testa na vsakem zavitku. Nato po vrhu potresemo nariban parmezan. Po želji lahko zavitke še posujemo s sezamom, da dobimo dodaten hrustljav in aromatičen okus.

Pečemo: Pečico segrejemo na 200 °C. Zavitke pečemo 10–15 minut, dokler testo ne postane zlato rjavo in hrustljavo.

Postrežemo: Zavitke postrežemo tople, sami ali z najljubšo omako za pomakanje.


ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI S ŠPARGLJI NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA: