Odličen nadev za pico s čemažem, tuno in olivami.
SESTAVINE:
1 zavitek razvaljanega testa za pico / hitro domače testo za pico brez kvasa >>> RECEPT TUKAJ
NADEV:
- pest sesekljanega čemaža
- pločevinka tune
- 150 g naribanega sira
- 2 žlici kisle smetane
- črne olive, brez koščic
- paradižnikova omaka za pico
- začimbe za pico
- sol, poper
POSTOPEK:
Pečico segrejemo na 250 °C. Pločevinko tune odpremo in odlijemo odvečno olje.
Razvaljano testo za pico premažemo s paradižnikovo omako, potresemo s čemažem, koščki tune ter naribanim sirom. Nato po pici porazdelimo še kislo smetano in olive.
Po želji začinimo. Pico pečemo 15 – 20 minut pri 250 stopinjah.
RAZLIČICA:
Po želji lahko namesto tune uporabimo morske sadeže: 250 g morskih sadežev podušImo na malo olja in belega vina ter začinimo s soljo, poprom in drobno sesekljanim peteršiljem. Če delamo pico z morskimi sadeži, te razporedimo po vrhu pice.
ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI S ČEMAŽEM NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA:
