Tunina pica s čemažem

Odličen nadev za pico s čemažem, tuno in olivami.

SESTAVINE:

1 zavitek razvaljanega testa za pico / hitro domače testo za pico brez kvasa >>> RECEPT TUKAJ

NADEV:

  • pest sesekljanega čemaža
  • pločevinka tune
  • 150 g naribanega sira
  • 2 žlici kisle smetane
  • črne olive, brez koščic
  • paradižnikova omaka za pico
  • začimbe za pico
  • sol, poper

POSTOPEK:

Pečico segrejemo na 250 °C. Pločevinko tune odpremo in odlijemo odvečno olje.

Razvaljano testo za pico premažemo s paradižnikovo omako, potresemo s čemažem, koščki tune ter naribanim sirom. Nato po pici porazdelimo še kislo smetano in olive.

Po želji začinimo. Pico pečemo 15 – 20 minut pri 250 stopinjah.

RAZLIČICA:

Po želji lahko namesto tune uporabimo morske sadeže: 250 g morskih sadežev podušImo na malo olja in belega vina ter začinimo s soljo, poprom in drobno sesekljanim peteršiljem. Če delamo pico z morskimi sadeži, te razporedimo po vrhu pice.


ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI S ČEMAŽEM NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA: