Ti veganski kvinojini polpeti s špinačo in gobami so popolna izbira za zdrav in hranljiv obrok, ki je brez glutena, jajc in mlečnih izdelkov. So povsem rastlinski in bogati z beljakovinami ter vlakninami, kar jih naredi idealne za vse, ki iščejo okusno in zdravo alternativo tradicionalnim polpetom. Zaradi svoje mehke teksture, ki spominja na palačinke, so odlični tudi za zajtrk ali malico, poleg tega pa se lepo podajo k različnim prilogam.
SESTAVINE:
za cca 8 polpetov
(1 skodelica = 240 ml)
- 1 skodelica kuhane kvinoje
- 1,5 skodelice sesekljanih šampinjonov
- 1,5 skodelice sesekljane špinače
- 1/2 skodelice čičerikine moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke česna v prahu
- 1/2 žličke čebule v prahu
- 1/2 žličke suhega timijana
- 1/4 – 1/2 žličke soli
- 1/4 skodelice vode
- 1 žlica olivnega olja
POSTOPEK:
Praženje gob in špinače: Zdaj pa skupaj segrejmo 1/2 žlice olivnega olja v ponvi na srednji temperaturi. Dodajmo sesekljane šampinjone in jih pražimo, dokler ne sprostijo vode in rahlo porjavijo, približno 5-7 minut. Nato dodajmo še sesekljano špinačo in vse skupaj pražimo še 2-3 minute, dokler špinača ne ovene. Gobe in špinačo začinimo s timijanom, česnom v prahu in soljo ter premešajmo. Odstranimo ponev s toplote in pustimo, da se zmes nekoliko ohladi.
Priprava mase: V ločeni skledi zmešajmo čičerikino moko, pecilni prašek, čebulo v prahu in sol. Postopoma dodajajmo vodo in mešajmo, dokler ne dobimo gladke mase brez grudic.
Združevanje sestavin: Zdaj v veliki skledi združimo kuhano kvinojo, pražene gobe in špinačo. Nato vmešajmo pripravljeno maso iz čičerikine moke, da dobimo homogeno zmes.
Pečenje polpet: V teflonski ponvi segrejmo 1/2 žlice olivnega olja na srednje visoki temperaturi. Z žlico zajemajmo maso in jo polagajmo na ponev, kot bi delali majhne palačinke. Polpete pečemo približno 3-4 minute na vsaki strani, dokler niso zlato rjavo zapečeni.
Postrežba: Polpete postrezimo tople, kot glavni obrok ali prilogo.
Iz te količine sestavin bomo verjetno dobili približno 8 polpetov, odvisno od velikosti, ki jih oblikujemo.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE