Veganski, brez glutena in brez dodanega sladkorja – ti čokoladni piškoti iz treh sestavin so idealna izbira za zdravo in hitro sladico.
SESTAVINE:
- 3 velike, zrele banane (približno 1,5 skodelice)
- ⅔ skodelice gladkega arašidovega masla
- ⅔ skodelice nesladkanega kakava v prahu
PO ŽELJI DODAMO:
- ščepec morske soli
- ¼ čajne žličke mletega cimeta
- ½ skodelice čokoladnih koščkov ali kapljic
- Sesekljane oreščke (npr. orehe, mandlje) za posip po vrhu
POSTOPEK:
- Pečico segrejemo na 175°C. Pekač obložimo s papirjem za peko in ga rahlo premažemo s kokosovim oljem, da bomo piškote po peki lažje odstranili.
- Vse glavne sestavine—banane, arašidovo maslo in kakav v prahu—damo v mešalnik ali multipraktik. Zmešamo jih, dokler masa ni gladka in homogena. Po želji dodamo še sol in cimet.
- Če želimo, v testo vmešamo še čokoladne koščke ali kosmiče za dodatno bogatost.
- Testo bo gosto in lepljivo, kar je povsem normalno.
- S pomočjo dveh žlic oblikujemo kupčke testa na pripravljenem pekaču in jih oblikujemo v piškote. Piškoti se med peko ne bodo bistveno razlezli.
- Po želji na vrh vsakega piškota posujemo sesekljane oreščke.
- Piškote pečemo 15 do 18 minut oziroma dokler se ne učvrstijo in izgledajo pečeni.
- Piškote pustimo, da se hladijo 5 do 10 minut, nato jih previdno odstranimo s papirja za peko.
Dober tek!
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE