Zdravi čokoladni piškoti z banano – iz samo 3 sestavin

Veganski, brez glutena in brez dodanega sladkorja – ti čokoladni piškoti iz treh sestavin so idealna izbira za zdravo in hitro sladico.

SESTAVINE:

  • 3 velike, zrele banane (približno 1,5 skodelice)
  • ⅔ skodelice gladkega arašidovega masla
  • ⅔ skodelice nesladkanega kakava v prahu

PO ŽELJI DODAMO:

  • ščepec morske soli
  • ¼ čajne žličke mletega cimeta
  • ½ skodelice čokoladnih koščkov ali kapljic
  • Sesekljane oreščke (npr. orehe, mandlje) za posip po vrhu

POSTOPEK:

  1. Pečico segrejemo na 175°C. Pekač obložimo s papirjem za peko in ga rahlo premažemo s kokosovim oljem, da bomo piškote po peki lažje odstranili.
  2. Vse glavne sestavine—banane, arašidovo maslo in kakav v prahu—damo v mešalnik ali multipraktik. Zmešamo jih, dokler masa ni gladka in homogena. Po želji dodamo še sol in cimet.
  3. Če želimo, v testo vmešamo še čokoladne koščke ali kosmiče za dodatno bogatost.
  4. Testo bo gosto in lepljivo, kar je povsem normalno.
  5. S pomočjo dveh žlic oblikujemo kupčke testa na pripravljenem pekaču in jih oblikujemo v piškote. Piškoti se med peko ne bodo bistveno razlezli.
  6. Po želji na vrh vsakega piškota posujemo sesekljane oreščke.
  7. Piškote pečemo 15 do 18 minut oziroma dokler se ne učvrstijo in izgledajo pečeni.
  8. Piškote pustimo, da se hladijo 5 do 10 minut, nato jih previdno odstranimo s papirja za peko.

Dober tek!

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X