Bananini mafini z medom (brez sladkorja)

Puhasti mafini brez sladkorja, slajeni naravno z banano in medom, ki prinašata izjemen okus in sočnost.

SESTAVINE:

  • 2 jajci
  • 100 g medu
  • 1 žlička vaniljeve paste / arome
  • 200 g pretlačene banane (2 banani)
  • 60 ml mleka
  • 50 g masla
  • 125 g moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička cimeta
  • 1/4 žličke soli

DEKORACIJA:

  • koščki banan
  • čokoladne kapljice

POSTOPEK:

  1. Najprej segrejemo pečico na 175 stopinj Celzija.
  2. V večji posodi zmešamo moko, sodo bikarbono, cimet in sol ter dobro premešamo.
  3. V ločeni posodi ali mešalniku združimo pretlačeno banano, stopljeno in ohlajeno maslo, med, jajci, vaniljevo pasto in mleko ter dobro premešamo.
  4. Nato postopoma dodajamo suhe sestavine k mokrim in mešamo, da dobimo gladko zmes.
  5. Zmes enakomerno razporedimo v modelčke za mafine, ki smo jih obložili s papirnatimi modelčki za peko. Po vrhu lahko posujemo še nekaj čokoladnih kapljic in okrasimo s koščki banan.
  6. Mafine pečemo v ogreti pečici približno 20-25 minut.  Pečenost Mafinov lahko preverimo z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh.
  7. Ko so mafini pečeni, jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo, nato pa jih postrežemo.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE