Puhasti mafini brez sladkorja, slajeni naravno z banano in medom, ki prinašata izjemen okus in sočnost.
SESTAVINE:
- 2 jajci
- 100 g medu
- 1 žlička vaniljeve paste / arome
- 200 g pretlačene banane (2 banani)
- 60 ml mleka
- 50 g masla
- 125 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička cimeta
- 1/4 žličke soli
DEKORACIJA:
- koščki banan
- čokoladne kapljice
POSTOPEK:
- Najprej segrejemo pečico na 175 stopinj Celzija.
- V večji posodi zmešamo moko, sodo bikarbono, cimet in sol ter dobro premešamo.
- V ločeni posodi ali mešalniku združimo pretlačeno banano, stopljeno in ohlajeno maslo, med, jajci, vaniljevo pasto in mleko ter dobro premešamo.
- Nato postopoma dodajamo suhe sestavine k mokrim in mešamo, da dobimo gladko zmes.
- Zmes enakomerno razporedimo v modelčke za mafine, ki smo jih obložili s papirnatimi modelčki za peko. Po vrhu lahko posujemo še nekaj čokoladnih kapljic in okrasimo s koščki banan.
- Mafine pečemo v ogreti pečici približno 20-25 minut. Pečenost Mafinov lahko preverimo z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh.
- Ko so mafini pečeni, jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo, nato pa jih postrežemo.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE