Bananino čokoladna presna tortica

Presna  torta z banano in čokolado, ki je zelo enostavna za pripravo in ne vzame veliko časa. Zdrava, veganska, brez sladkorja in glutena, a polna okusa.

SESTAVINE:

PODLAGA:

  • 1 skodelica lešnikov
  • 1 skoldelica olupljenih mandljev
  • 1/2 skodelice datljev
  • 2 žlici stopljene kokosove maščobe
  • 2 žlici vode
  • 1/2 žličke vanilje v prahu

NADEV:

  • 250 g banana

ČOKOLADNA KREMA:

  • 2 1/2 skodelici indiljskih oreščkov
  • 1/2 skodelice kakava v prahu
  • 1/2 skodelice kokosove maščobe / kakavovega masla
  • 1/2 skodelice tekočega sladila po izbiri (agavin sirup / javorjev sirup …)
  • nekaj kapljic metine / pomarančne arome (neobvezno)
  • voda po potrebi

POSIP:

  • grobo mleta kokosova moka

POSTOPEK:

Lešnike, mandlje in indlijske oreščke namočimo čez noč.

Tortni model (premera približno 22 cm) premažemo s kokosovim oljem in ga obložimo s papirjem za peko (na ta način se bo papir lepo oprijel stranic modela).

PODLAGA:

Najprej grobo sesekljamo predhodno namočene in dobro odcejene lešnike in mandlje. Vse sestavine za podlago damo v blender ter jih dobro zmešamo. Dobljeno gosto zmes pritisnemo ob dno tortnega obroča. Nato model postavimo v hladilnik.

NADEV:

Banane olupimo, narežemo na kolute in jih porazporedimo po tortni podlagi.

ČOKOLADNA KREMA:

Indijske oreščke odcedimo in jih skupaj s preostalimi sestavinami zmiksamo do gladke kreme. Po potrebi sestavinam med miksanjem dodamo malo vode.

Kremo razporedimo po bananah. Tortico posujemo s kokosom in  jo za najmanj 6 ur postavimo v hladilnik, da se strdi.


VEČ IDEJ ZA ODLIČNE ZDRAVE SLADICE NAJDEŠ V KNJIGE #SLADICE

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.