Presna torta z banano in čokolado, ki je zelo enostavna za pripravo in ne vzame veliko časa. Zdrava, veganska, brez sladkorja in glutena, a polna okusa.
SESTAVINE:
PODLAGA:
- 1 skodelica lešnikov
- 1 skoldelica olupljenih mandljev
- 1/2 skodelice datljev
- 2 žlici stopljene kokosove maščobe
- 2 žlici vode
- 1/2 žličke vanilje v prahu
NADEV:
- 250 g banana
ČOKOLADNA KREMA:
- 2 1/2 skodelici indiljskih oreščkov
- 1/2 skodelice kakava v prahu
- 1/2 skodelice kokosove maščobe / kakavovega masla
- 1/2 skodelice tekočega sladila po izbiri (agavin sirup / javorjev sirup …)
- nekaj kapljic metine / pomarančne arome (neobvezno)
- voda po potrebi
POSIP:
- grobo mleta kokosova moka
POSTOPEK:
Lešnike, mandlje in indlijske oreščke namočimo čez noč.
Tortni model (premera približno 22 cm) premažemo s kokosovim oljem in ga obložimo s papirjem za peko (na ta način se bo papir lepo oprijel stranic modela).
PODLAGA:
Najprej grobo sesekljamo predhodno namočene in dobro odcejene lešnike in mandlje. Vse sestavine za podlago damo v blender ter jih dobro zmešamo. Dobljeno gosto zmes pritisnemo ob dno tortnega obroča. Nato model postavimo v hladilnik.
NADEV:
Banane olupimo, narežemo na kolute in jih porazporedimo po tortni podlagi.
ČOKOLADNA KREMA:
Indijske oreščke odcedimo in jih skupaj s preostalimi sestavinami zmiksamo do gladke kreme. Po potrebi sestavinam med miksanjem dodamo malo vode.
Kremo razporedimo po bananah. Tortico posujemo s kokosom in jo za najmanj 6 ur postavimo v hladilnik, da se strdi.
VEČ IDEJ ZA ODLIČNE ZDRAVE SLADICE NAJDEŠ V KNJIGE #SLADICE