Ljubitelji arašidov in arašidovega masla – odličen recept za vas. 🙂
SESTAVINE:
- 1/2 skodelice (nesoljenih) arašidov
- 1/2 skodelice grobe kokosove moke
- 1/4 skodelice sončničnih semen
- 1/4 skodelice bučnih semen
- 1/4 skodelice rozin
- 12 datljev (medjool)
- 3 žlice arašidovega masla
- 2 žlici kakava v prahu
- 1/2 žličke vanilje v prahu
DODATKI:
- kokosova moka, bučna semena ali kakav v prahu (za valjanje)
- stopljena temna čokolada (za obliv)
POSTOPEK:
Vse sestavine (razen dodatkov za valjanje) damo v mešalnik in meljemo približno 2 minuti. Po potrebi dodamo nekaj žličk vode in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo čvrstega testa. Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v dodatkih po izbiri ali pa jih oblijemo s stopljeno temno čokolado. Kroglice hranimo jih v hladilniku, kjer se obdržijo približno 1 teden.
IDEJA:
Arašidove čokoladne kroglice VELIKONOČNA JAJCA