Hrustljava, dišeča in okusna zelenjavna jed, ki bo navdušila tako vegane kot tudi strastne mesojedce.
SESTAVINE:
- 500 g listov vlečenega testa
- 1 dl tople vode
- 0,5 dl ekstra deviškega olivnega olja
- 1/2 žličke soli
- 500 g pora
- 1 dl sojinega jogurta ali kisle smetane (neobvezno)
- malo domače mešanice začimb (neobvezno)
- sol
- poper
POSTOPEK:
Por narežemo na kolobarje in ga 10 minut pražimo na vročem olju. Vmes ga po okusu osolimo in začinimo. Ko se spraži, pustimo, da se nekoliko ohladi. Po želji primešamo sojin jogurt ali kislo smetano.
Pripravimo kozarec z 0,5 dl olja, 1 dl tople vode in 1/2 žličke soli. V namaščen pekač položimo 2 plasti vlečenega testa in ga dobro pokapamo z nekaj žlicami tekočine iz kozarca. Na testo nadevamo nekaj porovega nadeva. Nato položimo 1 plast vlečenega testa, ga namočimo s tekočino iz kozarca in nadevamo nekaj pora. To ponavljamo, kolikor je testa, pri tem pa pazimo, da nam ne zmanjka porovega nedeva. Na vrh položimo dva lista testa, ki ju prav tako namočimo s tekočino iz kozarca, kot vse prejšnje. Damo v pečico na 180 stopinj in pečemo približno 30 – 40 min. Ko je pečen, burek poškropimo s tekočino iz kozarca, pokrijemo s čistim servetom ter pustimo nekaj minut, da se zgornja skorja malo zmehča.
Enostaven porov zavitek narežemo in ponudimo s poljubno solato ali/in z jogurtom.
Zavitek je odličen tudi hladen, zato ga lahko brez skrbi pripravite iz večjih količin.
Leave a reply