SESTAVINE:
- 4 jajca
- 3 banane
- 60 ml gostega kokosovega mleka ali smetane
- 2 mehka dateljna
- 1/4 žličke vanilijevega ekstrakta
- 1 žlička cimeta
- ščepec soli
- 2 žlici sesekljanih orehov
POSTOPEK:
Pripravimo pečico: Segrejemo pečico na 175 °C. Pekač ali litoželezno ponev rahlo namažemo z maščobo, da se omleta ne prime. Po želji lahko uporabimo tudi peki papir, da bo peka še bolj preprosta.
Zmešamo osnovne sestavine: V mešalnik damo 4 jajca in 60 ml gostega kokosovega mleka ali smetane. Mešamo približno 20 sekund, dokler ne dobimo gladke mase.
Dodamo banane in dateljne: V mešalnik dodamo 2 olupljeni in narezani banani, 2 mehka dateljna, 1 žličko cimeta, ščepec soli in po želji še 1/4 žličke vanilijevega ekstrakta. Zmešamo 4–6 krat s pulznim načinom, da ostanejo srednje veliki koščki banan.
Zlijemo zmes v pekač: Pripravljeno maso vlijemo v pripravljen pekač ali ponev.
Dodamo orehe in bananine rezine: Banano, ki nam je ostala, narežemo na tanke rezine in jih enakomerno razporedimo po vrhu mase. Nato po vrhu zmesi potresemo še 2 žlici sesekljanih orehov.
Pečemo: Pekač postavimo v segreto pečico in pečemo 20–30 minut. Jed je pečena, ko nož, ki ga zapičimo v sredino, ostane čist.
Postrežemo: Pustimo, da se nekoliko ohladi. Narežemo na kose, po želji pokapamo z medom in serviramo.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE
