Enostavna bananina omleta iz pečice

SESTAVINE:

  • 4 jajca
  • 3 banane
  • 60 ml gostega kokosovega mleka ali smetane
  • 2 mehka dateljna
  • 1/4 žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1 žlička cimeta
  • ščepec soli
  • 2 žlici sesekljanih orehov

POSTOPEK:

Pripravimo pečico: Segrejemo pečico na 175 °C. Pekač ali litoželezno ponev rahlo namažemo z maščobo, da se omleta ne prime. Po želji lahko uporabimo tudi peki papir, da bo peka še bolj preprosta.

Zmešamo osnovne sestavine: V mešalnik damo 4 jajca in 60 ml gostega kokosovega mleka ali smetane. Mešamo približno 20 sekund, dokler ne dobimo gladke mase.

Dodamo banane in dateljne: V mešalnik dodamo 2 olupljeni in narezani banani, 2 mehka dateljna, 1 žličko cimeta, ščepec soli in po želji še 1/4 žličke vanilijevega ekstrakta. Zmešamo 4–6 krat s pulznim načinom, da ostanejo srednje veliki koščki banan.

Zlijemo zmes v pekač: Pripravljeno maso vlijemo v pripravljen pekač ali ponev.

Dodamo orehe in bananine rezine: Banano, ki nam je ostala, narežemo na tanke rezine in jih enakomerno razporedimo po vrhu mase. Nato po vrhu zmesi potresemo še 2 žlici sesekljanih orehov.

Pečemo: Pekač postavimo v segreto pečico in pečemo 20–30 minut. Jed je pečena, ko nož, ki ga zapičimo v sredino, ostane čist.

Postrežemo: Pustimo, da se nekoliko ohladi. Narežemo na kose, po želji pokapamo z medom in serviramo.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE