Jabolčne vrtnice

Mini jabolčne pite v obliki vrtnic, ki navdušijo s preprosto pripravo in očarljivim izgledom.

SESTAVINE:

  • listnato testo (250 g)
  • 3 velika rumeno-rdeča jabolka
  • sok pol limone
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1-2 žlici sladkorja
  • marelična / malinova marmelada ali mandljevo maslo
  • cimet
  • sladkor v prahu

POSTOPEK:

Jabolka prepolovimo in narežemo na tanke rezine. Stresemo jih v kozico in dodamo toliko vode, da so rezine pokrite. Dodamo sladkor in limonin sok. Postavimo na štedilnik in počakamo, da voda začne vreti ter odstavimo. Jabolčne rezine odcedimo.

Listnato testo narežemo na 5 centimetrov široke trakove in jih namažemo s segreto marmelado, ki smo jo predhodno zmešali z malo vode (ali mandljevim maslom).

Jabolčne krhlje zložimo po robu testa in jih potresemo s cimetom. Prepognemo testo, da krhlji do polovice gledajo iz testa, nato pa vse skupaj zvijemo v rolico, da dobimo vrtnico.

Vrtnice zložimo v pekač za mafine in jih pečemo 25 do 35 minut pri 180°C.

Preden jih postrežemo, jih lahko posujemo še s sladkorjem v prahu.


error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.