Jagodni tiramisu z bezgovim sirupom – čudovita pomladna različica priljubljene italijanske sladice.
SESTAVINE:
- 500 g jagod
- 8 žlic bezgovega sirupa
- 100 ml sladke smetane
- 400 g skute
- 1 žlica limonovega soka
- lupinica neškropljene limone
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 20 otroških piškotov / Savoiardi
- 4 žlice pomarančnega soka ali likerja
POSTOPEK:
Jagode narežemo na četrtine, pretlačimo jih z vilico ter prelijemo s 4 žlicami bezgovega sirupa in 1 žlico limonovega soka. Pustimo stati 20 minut. Medtem pripravimo kremo. Z električnim mešalnikom gladko zmešamo sladko smetano in skuto. Kremi primešamo malo naribane limonove lupinice, vaniljev sladkor in 2 žlici bezgovega sirupa.
Zmešamo pomarančni sok in 2 žlici bezgovega sirupa in z mešanico prepojimo piškote. V kozarce naložimo plast piškotov, plast jagod in plast kreme. Sloje ponavljamo, dokler ni kozarec poln. Preden sladico ponudimo, jo postavimo v hladilnik za 1–2 uri.
ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI Z BEZGOM NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA:
