Jagodno-bezgov tiramisu

Jagodni tiramisu z bezgovim sirupom – čudovita pomladna različica priljubljene italijanske sladice.

SESTAVINE:

  • 500 g jagod
  • 8 žlic bezgovega sirupa
  • 100 ml sladke smetane
  • 400 g skute
  • 1 žlica limonovega soka
  • lupinica neškropljene limone
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 20 otroških piškotov / Savoiardi 
  • 4 žlice pomarančnega soka ali likerja

POSTOPEK:

Jagode narežemo na četrtine, pretlačimo jih z vilico ter prelijemo s 4 žlicami bezgovega sirupa in 1 žlico limonovega soka. Pustimo stati 20 minut. Medtem pripravimo kremo. Z električnim mešalnikom gladko zmešamo sladko smetano in skuto. Kremi primešamo malo naribane limonove lupinice, vaniljev sladkor in 2 žlici bezgovega sirupa.

Zmešamo pomarančni sok in 2 žlici bezgovega sirupa in z mešanico prepojimo piškote. V kozarce naložimo plast piškotov, plast jagod in plast kreme. Sloje ponavljamo, dokler ni kozarec poln. Preden sladico ponudimo, jo postavimo v hladilnik za 1–2 uri.


ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI Z BEZGOM NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA: