Jogurtov ploščati kruh iz ponve

Zelo enostaven in vsestransko uporaben ploščat kruh, ki je pripravljen resnično hitro – brez vzhajanja in brez pečice, a vseeno vedno izjemno okusen.

SESTAVINE:

  • 160 g moke
  • 140 g jogurta (navadni / grški / veganski)
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1/2 – 1 žlička soli
  • malo olivnega olja (za peko)

ZA RAZLIČICO S ČEMAŽEM:

  • nekaj žlic sesekljanega čemaža (po želji)

POSTOPEK:

V skledo presejemo moko s pecilnim praškom. Dodamo sesekljan čemaž, jogurt in sol ter zamesimo testo.
Testo razdelimo v manjše kroglice, ki jih razvaljamo na približno 5 mm debelo.

Teflonsko ponev rahlo namastimo z olivnim oljem ter jo ogrejemo pri srednji temperaturi.
Sploščeno testo položimo v segreto ponev. Ko se zlato rjavo obarva, ga obrnemo in enako spečemo še po drugi strani.

Ploščati kruhki so najboljši še topli. Odlični so kot priloga juham in enolončnicam,  lahko pa jih postrežemo h kakšnemu namazu ali pa jih obložimo po svojem okusu.