Mlečni riž v bolj zdravi različici, ki je primerna tudi za vegane.
Jed je odlična večerja ali zajtrk, ki se še posebaj prileže v hladnejših dneh. Postrežemo jo lahko potreseno s kakavom, z dodatkom svežega ali suhega sadja, marmelade, čokoladne itd. Za “
SESTAVINE:
- 150 g riža (Arborio)
- 400 ml kokosovega mleka
- 300 ml riževega (ali drugega rastlinskega mleka) / kravjega mleka
- 2 žlici sladkorja
- 1/2 žlička vaniljeve paste
- ščepec soli
- limonina lupinica
- žlica masla (kokosovo / kravje)
- Dodatki: sveže / suho sadje, marmelada, čokolada, Nutella, karamelna omaka, kakav v prahu, cimet itd.
POSTOPEK:
Kokosovo in riževo (ali kravje) mleko zlijemo v kozico ter dodamo sladkor, vaniljevo pasto, ščepec soli in limonino lupinico. Počakamo, da mleko zavre in mu pimešamo riž.
Mleko z rižem kuhamo dobrih 30 min pri srednji temperaturi in ves čas mešamo, da se ne prime dna posode. Kuhanemu rižu primešamo maslo.
Postrežemo z dodatki po izbiri.