Kokosov mlečni riž

Mlečni riž v bolj zdravi različici, ki je primerna tudi za vegane. 

Jed je odlična večerja ali zajtrk, ki se še posebaj prileže v hladnejših dneh. Postrežemo jo lahko potreseno s kakavom, z dodatkom svežega ali suhega sadja, marmelade, čokoladne itd. Za “plemenitenje” okusa so možnosti skorajda neomejene.

SESTAVINE:

  • 150 g riža (Arborio)
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 300 ml riževega (ali drugega rastlinskega mleka) / kravjega mleka
  • 2 žlici sladkorja
  • 1/2 žlička vaniljeve paste
  • ščepec soli
  • limonina lupinica
  • žlica masla (kokosovo / kravje)
  • Dodatki: sveže / suho sadje, marmelada, čokolada, Nutella, karamelna omaka, kakav v prahu, cimet itd.

POSTOPEK:

Kokosovo in riževo (ali kravje) mleko zlijemo v kozico ter dodamo sladkor, vaniljevo pasto, ščepec soli in limonino lupinico. Počakamo, da mleko zavre in mu pimešamo riž.

Mleko z rižem kuhamo dobrih 30 min pri srednji temperaturi in ves čas mešamo, da se ne prime dna posode. Kuhanemu rižu primešamo maslo.

Postrežemo z dodatki po izbiri.


NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X