Masleni piškoti s kokosom in jagodno marmelado so odličen priboljšek k skodelici kave ali čaja.
SESTAVINE:
- 240 g mehkega masla
- 180 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 2 vaniljeva sladkorja
- 400 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 150 g grobe kokosove moke
- jagodna marmelada
DEKORACIJA:
- marcipan
- zelena jedilna barva
- beli sladkorni posip
POSTOPEK:
Mehko maslo, sladkor v prahu, vaniljev sladkor in jajci penasto umešamo z mešalcem. Nato zmesi ročno primešamo moko s pecilnim praškom in kokosovo moko. Testo pred oblikovanjem piškotov za eno uro postavimo v hladilnik.
Spočito testo vzamemo iz hladilnika. Zajemamo po 1 žlico testa, naredimo kroglice, ki jih sploščimo in polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Na sredini vsake kroglice vtisnemo vdolbino v obliki srca. Vdolbino lahko naredimo s prstom ali si pomagamo s pripomočki za oblikovanje.
Piškote pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj 10-12 minut.
POLNJENJE Z MARMELADO:
Med peko pripravimo marmelado. V lončku nad vodno paro segrevamo marmelado (tako bo postala redkejša in jo bomo lažje nabrizgali).
Piškote lahko po 5-7 minutah peke vzamemo iz pečice in vdolbinice napolnimo z marmelado s pomočjo brizgalke. Ponovno jih postavimo v pečico in spečemo do konca.
Marmelado v vdolbinice piškotov nabizgamo tudi, ko so piškoti pečeni in ohlajeni.
DEKORACIJA:
Po marmeladi posujemo drobno belo sladkorno dekoracijo.
Marcipan, ki smo ga prej obarvali z zeleno jedilno barvo tanko razvaljamo, izrežemo zvezdaste obike in jih položimo na piškote.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE