Kokosovi piškoti z jagodno marmelado

Masleni piškoti s kokosom in jagodno marmelado so odličen priboljšek k skodelici kave ali čaja.

SESTAVINE:

  • 240 g mehkega masla
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 2 jajci
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 400 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 150 g grobe kokosove moke
  • jagodna marmelada

DEKORACIJA:

  • marcipan
  • zelena jedilna barva
  • beli sladkorni posip

POSTOPEK:

Mehko maslo, sladkor v prahu, vaniljev sladkor in jajci penasto umešamo z mešalcem. Nato zmesi ročno primešamo moko s pecilnim praškom in kokosovo moko. Testo pred oblikovanjem piškotov za eno uro postavimo v hladilnik.

Spočito testo vzamemo iz hladilnika. Zajemamo po 1 žlico testa, naredimo kroglice, ki jih sploščimo in polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Na sredini vsake kroglice vtisnemo vdolbino v obliki srca. Vdolbino lahko naredimo s prstom ali si pomagamo s pripomočki za oblikovanje.

Piškote pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj 10-12 minut.

POLNJENJE Z MARMELADO:

Med peko pripravimo marmelado. V lončku nad vodno paro segrevamo marmelado (tako bo postala redkejša in jo bomo lažje nabrizgali).

Piškote lahko po 5-7 minutah peke vzamemo iz pečice in  vdolbinice napolnimo z marmelado s pomočjo brizgalke. Ponovno jih postavimo v pečico in spečemo do konca.

Marmelado v vdolbinice piškotov nabizgamo tudi, ko so piškoti pečeni in ohlajeni.

DEKORACIJA:

Po marmeladi posujemo drobno belo sladkorno dekoracijo.

Marcipan, ki smo ga prej obarvali z zeleno jedilno barvo tanko razvaljamo, izrežemo zvezdaste obike in jih položimo na piškote.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE