Kokosovi žepki

Fantastični marmeladni žepki, popolnoma enostavni za pripravo in primerni za ustvarjanje z otroki. Poleg odličnega okusa je njihova dobra lastnost tudi, da se med peko ne odprejo.

SESTAVINE:

  • 500 g moke
  • 250 g margarine / 200 g margarine + 50 g kokosove maščobe
  • 4 jajca
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 100 g nastrganega kokosa
  • 7 žlic sladkorja v prahu
  • 2 zavitka vailjevega sladkorja
  • nekaj kapljic rumove arome

POLNILO:

  • marelična marmelada

POSTOPEK:

Nastrgan kokos zmeljemo v mlinčku za kavo ali v električnem mešalniku do čim bolj drobnega.

Iz sestavin zamesimo čvrsto testo, ki ga postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro.

Spočito testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Iz razvaljanega testa izrežemo kroge (v kolikor nimate okroglega modelčka lahko uporabite kozarec). Na sredino vsakega kroga damo pol žličke marmelade, testo prepognemo in z vilico stisnemo rob. Žepke pečemo v pečici pri 180 stopinjah približno 15 min, da se lepo zlato – rumeno obarvajo. Pečene kokosove žepke po želji potresemo z mletim sladkorjem.