Listnati korenčki z veganskim korenčkovim nadevom. Prikupen velikonočni prigrizek, ki ga lahko pripravite tudi z drugimi nadevi in prilagodite svojemu okusu.
SESTAVINE:
- 1 paket zvaljanega listnatega testa
NADEV:
- 2 skodelici korenčka, očiščenega in narezanega
- 3 stroki česna
- 2 žlici tahinija (sezamove paste)
- ¼ skodelice limonovega soka
- ⅓ skodelice indijskih oreščkov, namočenih 3 ure
- ½ žličke soli
- poper
DEKORACIJA:
- šopek svežega peteršilja
POSTOPEK:
Listnato testo narežemo na trakove in ovijemo okrog namaščenih modelčkov stožčaste oblike – lahko jih izdelamo iz aluminijaste folije, ki jo zvijemo in stisnemo v stožec. Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 8-10 minut, da postanejo zlato rjave barve. Ko so korenčki pečeni in ohlajeni, previdno odstranimo modelčke.
Nadev:
Narezan korenček skupaj s česnom kuhamo v rahlo osoljenem kropu 12 minut. Odcedimo in ohladimo. Vse sestavine za nadev damo v električni mešalnik. Mešamo do gladke teksture. Nadev s pomočjo brizgalne vrečke nabrizgamo v tulce iz listnatega testa in okrasimo s peteršiljem, da izgledajo kot korenčki.
NAMIG: za nadev lahko uporbimo tudi humus, različne pate -je ali francosko solato.
VIDEO:
PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!