Korenčki iz listnatega testa

Listnati korenčki z veganskim korenčkovim nadevom. Prikupen velikonočni prigrizek, ki ga lahko pripravite tudi z drugimi nadevi in prilagodite svojemu okusu.

SESTAVINE:

  • 1 paket zvaljanega listnatega testa

NADEV:

  • 2 skodelici korenčka, očiščenega in narezanega
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici tahinija (sezamove paste)
  • ¼ skodelice limonovega soka
  • ⅓ skodelice indijskih oreščkov, namočenih 3 ure
  • ½ žličke soli
  • poper

DEKORACIJA:

  • šopek svežega peteršilja

POSTOPEK:

Listnato testo narežemo na trakove in ovijemo okrog namaščenih modelčkov stožčaste oblike  – lahko jih izdelamo iz aluminijaste folije, ki jo zvijemo in stisnemo v stožec. Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 8-10 minut, da postanejo zlato rjave barve. Ko so korenčki pečeni in ohlajeni, previdno odstranimo modelčke.

Nadev:

Narezan korenček skupaj s česnom kuhamo v rahlo osoljenem kropu 12 minut. Odcedimo in ohladimo. Vse sestavine za nadev damo v električni mešalnik. Mešamo do gladke teksture. Nadev s pomočjo brizgalne vrečke nabrizgamo v tulce iz listnatega testa in okrasimo s peteršiljem, da izgledajo kot korenčki.

NAMIG: za nadev lahko uporbimo tudi humus, različne pate -je ali francosko solato.

VIDEO:


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!