Preprosta, hitro pripravljena in okusna hladna predjed.
SESTAVINE:
- 3 francoske štručke
- 225 g kremnega sira
- 300 g salame
- 300 g trdega sira
- 100 g kislih kumaric / zelenih oliv brez koščic
- 1 trdo kuhano jajce
- 1 rdeča paprika (sveža / vložena)
- sesekljan peteršilj
- 1 žlička česna v prahu
- 3 žlice gorčice / majoneze
- sol in poper, po okusu
POSTOPEK:
Francoskim štručkam odrežemo krajčke in jih dobro izdolbemo (pri tem si pomagamo z leseno kuhalnico). Pazimo, da ne poškodujemo skorje. Kruh ki smo ga izdolbli, raztrgamo na manjše koščke.
Salamo, trdi sir, papriko in kumarice / olive narežemo na drobne kocke. Vse sestavine, skupaj s kruhovo sredico, zmešamo in začinimo po okusu. Z zmesjo nadevamo francoske štruce. Nadevane štručke nato dobro zvijemo v živilsko folijo, jih malce sploščimo in damo za vsaj dve uri na hladno. Ohlajene narežemo na rezine.
USTVARITE NEPOZABNE OTROŠKE SPOMINE V DOMAČI KUHINJI!
