Nadevana francoska štruca

Preprosta, hitro pripravljena in okusna hladna predjed.

SESTAVINE:

  • 3 francoske štručke
  • 225 g kremnega sira
  • 300 g salame
  • 300 g trdega sira
  • 100 g kislih kumaric / zelenih oliv brez koščic
  • 1 trdo kuhano jajce
  • 1 rdeča paprika (sveža / vložena)
  • sesekljan peteršilj 
  • 1 žlička česna v prahu
  • 3 žlice gorčice / majoneze
  • sol in poper, po okusu

POSTOPEK:

Francoskim štručkam odrežemo krajčke in jih dobro izdolbemo (pri tem si pomagamo z leseno kuhalnico). Pazimo, da ne poškodujemo skorje. Kruh ki smo ga izdolbli, raztrgamo na manjše koščke.

Salamo, trdi sir, papriko in kumarice / olive narežemo na drobne kocke. Vse sestavine, skupaj s kruhovo sredico, zmešamo in začinimo po okusu. Z zmesjo nadevamo francoske štruce. Nadevane štručke nato dobro zvijemo v živilsko folijo, jih malce sploščimo in damo za vsaj dve uri na hladno. Ohlajene narežemo na rezine.


USTVARITE NEPOZABNE OTROŠKE SPOMINE V DOMAČI KUHINJI!