Čips iz kodrolistnatega ohrovta je eden izmed najbolj zdravih prigrizkov in zato odlična alternativa krompirjevemu čipsu, ko se želite razvajati brez slabe vesti.
SESTAVINE:
- šopek kodrolistnega ohrovta
- olivno olje
- sol
- česen v prahu
- čili v prahu
POSTOPEK:
Pečico segrejemo na 180 °C. Velik, nizek pekač obložimo s papirjem za peko.
Ohrovt očistimo in temeljito osušimo. Odstranimo trda stebla in liste natrgamo na za grižljaj velike kose, katere stresemo v skledo.
Natrgane liste ohrovta pokapamo z oljem in začinimo s soljo, česnom in čilijem v prahu. Premešamo, da so vsi kosi enakomerno naoljeni in začinjeni.
Pečemo približno 10 minut oz. dokler listi ne začenjajo rjavi po robovih in postajajo hrustljavi. Nato čips vzamemo iz pečice, počakamo nekaj minut in ga postrežemo.