Orehovi rogljički na hitro

Orehovi rogljički na hitro so preprosti, krhki piškoti z bogatim okusom orehov, idealni za ljubitelje klasičnih domačih slaščic. Njihova priprava je hitra in enostavna, a rezultat vedno navduši.

SESTAVINE:

  • 250 g masla (sobne temperature)
  • 350 g moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g mletih orehov
  • 1 jajce
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (ali pol stroka vanilje za bolj intenziven okus)
  • ščepec soli
  • sladkor v prahu za posipanje (po peki)

POSTOPEK:

Priprava testa
Vse sestavine damo v veliko posodo in zmešamo z rokami ali kuhalnico, dokler ne dobimo enotnega testa. Če se nam zdi testo premehko ali lepljivo, ga postavimo v hladilnik za 30 minut, da se učvrsti.

Oblikovanje
Iz testa oblikujemo majhne rogljičke in jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem.

Peka
Rogljičke pečemo 20 minut pri 200 °C, dokler rahlo ne porumenijo.

Posip
Še tople povaljamo v sladkorju v prahu z vanilijo ali po želji v kristalnem sladkorju.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X