Ovsena kaša

Preprost osnovni recept za ovseno kašo, ki ga je mogoče spremeniti in kombinirati z neštetiti dodatki.

SESTAVINE:
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev
  • 1 1/2 skodelice vode
  • 1 skodelica mleka
  • nekaj kapljic limoninega soka
  • ščepec soli
  • ½ žličke cimeta (neobvezno)
  • 1 žlička sladila po želji: med, agavin sirup, sladkor…  (neobvezno)

Dodatki po želji: sveže sadje / suho sadje / dušeno sadje / marmelada / oreščki / masla iz oreščkov …

POSTOPEK:

Najbolje da kosmiče namočimo že večer prej: damo jih v posodo, jih prelijemo z  vodo ter dodamo nekaj kapljic limoninega soka in sol.

Zjutraj kosmiče skupaj z vodo v kateri so se namakali, cimetom in sladilom zavremo. Nato jih kuhamo na srednji temperaturi 10 – 15 minut. Vmes večkrat premešamo. Proti koncu kuhanja dodamo mleko – količino prilagodimo želeni gostoti kaše.

Serviramo z dodatki po izbiri.


NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO!