Preprosta in zdrava čokoladna jajčka

Domača čokoladna jajčka iz le 4 sestavin so preprosta, zdrava in slastna sladica, ki jo boste pripravili v nekaj minutah – brez peke!

SESTAVINE:

  • 2 skodelici arašidovega masla (lahko uporabimo tudi drugo oreškasto ali semensko maslo)
  • 2 do 4 žlice javorjevega sirupa (po okusu – za manj sladko uporabimo manj)
  • 3/4 skodelice kokosove moke, razmaščena, fino mleta
  • 1 skodelica sesekljane čokolade (temna, mlečna ali veganska – po želji)
  • 1/2 čajne žličke vanilijeve arome (neobvezno)

POSTOPEK:

V večji skledi zmešamo kokosovo moko, arašidovo maslo, javorjev sirup in po želji vanilijevo aromo, da dobimo enotno maso. Po potrebi lahko prilagodimo količino sirupa ali dodamo žlico vode, če je masa pregosta.

Pladenj ali večji krožnik obložimo s papirjem za peko.

Roke navlažimo in iz mase oblikujemo jajčaste kupčke.

Jajčka postavimo v zamrzovalnik za približno 10–15 minut, da se nekoliko strdijo in lažje oblijemo s čokolado.

Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad vodno paro.

Jajčka pomočimo v stopljeno čokolado, da so lepo prekrita.

Prekrita jajčka položimo nazaj na papir in postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.