Predstavljamo okusno in preprosto omleto z bučkami, timijanom in parmezanom. Ta kombinacija sestavin bo vaše brbončice razvajala z bogatimi okusi in omogočila, da v nekaj minutah pripravite okusen obrok za vso družino.
SESTAVINE:
(za eno omleto)
- 1 srednje manjša zelena bučka
- 2 jajci
- 2-3 žlice naribanega parmezana
- 1 žlička svežega timijana (ali 1/2 žličke suhega)
- paprika v prahu
- česen v prahu
- sol, poper
- olivno olje
POSTOPEK:
- Bučko operemo in jo z olupkom vred narežemo na tanke rezine.
- V ponvi segrejemo olivno olje in rahlo nasoljene rezine bučke popečemo do zlatorumene barve.
- V posodi z vilicami rahlo zmešamo jajci, dodamo bučke, nariban parmezan in začinimo po okusu.
- Jajčno mešanico nalijemo v namaščeno ponev in omleto na šibkem ognju na obeh straneh spečemo do zlate barve.
- Ponudimo toplo ali hladno.
SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!