Preprosta omleta z bučkami, timijanom in parmezanom

Predstavljamo okusno in preprosto omleto z bučkami, timijanom in parmezanom. Ta kombinacija sestavin bo vaše brbončice razvajala z bogatimi okusi in omogočila, da v nekaj minutah pripravite okusen obrok za vso družino.

SESTAVINE:

(za eno omleto)

  • 1 srednje manjša zelena bučka
  • 2 jajci
  • 2-3 žlice naribanega parmezana
  • 1 žlička svežega timijana (ali 1/2 žličke suhega)
  • paprika v prahu
  • česen v prahu
  • sol, poper
  • olivno olje

POSTOPEK:

  1. Bučko operemo in jo z olupkom vred narežemo na tanke rezine.
  2. V ponvi segrejemo olivno olje in rahlo nasoljene rezine bučke popečemo do zlatorumene barve.
  3. V posodi z vilicami rahlo zmešamo jajci, dodamo bučke, nariban parmezan in začinimo po okusu.
  4. Jajčno mešanico nalijemo v namaščeno ponev in omleto na šibkem ognju na obeh straneh spečemo do zlate barve.
  5. Ponudimo toplo ali hladno.

SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!