Presna Sacher tortica je izvrstna poslastica za ljubitelje čokoladnih sladic. Brez glutena in mlečlih izdelkov, brez moke in sladkorja, a vseeno slastna, sočna in polnega okusa. Preizkusi ta super recept in se zdravo posladkaj tudi ti. 🙂
SESTAVINE:
OSNOVA:
- 100 g oreščkov (lešniki, mandljii in orehi)
- 75 g mehkih datljev
ČOKOLADNA KREMA:
- 125 g mehkega avokada
- 150 g mehkih datljev
- 0,7 dcl vode
- 40 g kakava v prahu
- 1 žlička ekstrakta vanilje
MARELIČNI NADEV:
- 200 g suhih marelic
- 0,7 dcl pomarančnega soka
ČOKOLADNI PRELIV:
- 60 g temne (presne) čokolade
- 1 žlica kokosovega olja
POSTOPEK:
OSNOVA: V mešalniku zmeljemo datlje in oreščke do drobne teksture. Dno pekača za torte (18 cm) obložimo s papirjem za peko. Na dno pekača vtisnemo osnovno mešanico datljev in oreščkov. (z rokami ali žlico)
ČOKOLADNA KREMA: Vse sestavine damo v multiprakitik in zmešamo, da dobimo gosto in gladko zmes.
MARELIČNI NADEV: Vse sestavine damo v multipraktik in zmešamo do gladkega.
SESTAVLJANJE TORTE
Polovico čokoladne kreme razporedimo po osnovi iz datljev in oreščkov.
Nato po čokoladni kremi enakomerno razporedimo polovico mareličnega nadeva.
Nadaljujemo s plastjo iz druge polovice čokoladne kreme po kateri razporedimo preostali marelični nadev. Torto za 30 minut postavimo v zamrzovalnik.
ČOKOLADNI OBLIV: Nad soparo stopimo temno čokolado in kokosovo maščobo. (če smo presnojedci naj temperatura vode ne bi presegla 46°C) Dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes.
Torto vzamemo iz zamrzovalnika, snamemo obroč in jo oblijemo s stopljeno čokolado.
Presno Sacher torto za vsaj 2 uri postavimo v hladilnik, da se okusi med seboj prepojijo in postane bolj kompaktna.
VIDEO RECEPT: