Presna Sacher tortica

Presna Sacher tortica je izvrstna poslastica za ljubitelje čokoladnih sladic. Brez glutena in mlečlih izdelkov, brez moke in sladkorja, a vseeno slastna, sočna in polnega okusa. Preizkusi ta super recept in se zdravo posladkaj tudi ti. 🙂

SESTAVINE:

OSNOVA:

  • 100 g oreščkov (lešniki, mandljii in orehi)
  • 75 g mehkih datljev

ČOKOLADNA KREMA:

  • 125 g mehkega avokada
  • 150 g mehkih datljev
  • 0,7 dcl vode
  • 40 g kakava v prahu
  • 1 žlička ekstrakta vanilje

MARELIČNI NADEV:

  • 200 g suhih marelic
  • 0,7 dcl pomarančnega soka

ČOKOLADNI PRELIV:

  • 60 g temne (presne) čokolade
  • 1 žlica kokosovega olja

POSTOPEK: 

OSNOVA: V mešalniku zmeljemo datlje in oreščke do drobne teksture. Dno pekača za torte (18 cm) obložimo s papirjem za peko. Na dno pekača vtisnemo osnovno mešanico datljev in oreščkov. (z rokami ali žlico)
ČOKOLADNA KREMA: Vse sestavine damo v multiprakitik in zmešamo, da dobimo gosto in gladko zmes.
MARELIČNI NADEV: Vse sestavine damo v multipraktik in zmešamo do gladkega.

 

SESTAVLJANJE TORTE

Polovico čokoladne kreme razporedimo po osnovi iz datljev in oreščkov.

Nato po čokoladni kremi enakomerno razporedimo polovico mareličnega nadeva.

Nadaljujemo s plastjo iz druge polovice čokoladne kreme po kateri razporedimo preostali marelični nadev. Torto za 30 minut postavimo v zamrzovalnik.
ČOKOLADNI OBLIV: Nad soparo stopimo temno čokolado in kokosovo maščobo.  (če smo presnojedci naj temperatura vode ne bi presegla 46°C) Dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes.

Torto vzamemo iz zamrzovalnika, snamemo obroč in jo oblijemo s stopljeno čokolado.

Presno Sacher torto za vsaj 2 uri postavimo v hladilnik, da se okusi med seboj prepojijo in postane bolj kompaktna.

VIDEO RECEPT: