Preprosti ježki odličnega okusa. Njihova priprava pa je tako zelo hitra in enostavna, da boste komaj verjeli.
SESTAVINE:
- 180 g skute
- 100 g mletih piškotov (Albert keksi)
- 75 g grobe kokosove moke
- 30 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- rum, po okusu
DODATKI PO ŽELJI:
kakav v prahu / čokolada v prahu
OBLIV IN POSIP:
- temna čokolada
- groba kokosova moka
POSTOPEK:
Skuto dobro prepasiramo. Vse sestavine zgnetemo v enotno zmes. (če želimo temno maso, dodamo kakav ali čokolado v prahu po okusu).
Nato sledi ustvarjanje. V roke primemo nekaj mase in najprej oblikujemo kroglico. Kroglico na enem koncu stisnemo, tako da ježku oblikujemo rilček. Ježke za približno 30 minut postavimo v zamrzovalnik.
Medtem nad vodno paro stopimo čokolado in počakamo, da se nekoliko ohladi.
Ježke vzamemo iz zamrzovalnika in jih pomočimo v čokolado – samo okrogli del (oz. hrbet ježka) in jih nato jih posujemo s kokosovo moko. Ježkom s stopljeno čokolado narišemo še oči in smrček. Okrašene ježke postavimo na hladno, da se čokolada strdi. Prijetno sladkanje! 🙂
USTVARITE NAJBOLJ UNIKATNO KUHARSKO KNJIGO ZA VAŠEGA MALEGA KUHARJA