Špinačne želvice

Slastne kruhke ali žemljice otroci vedno radi pohrustajo. Zakaj jih nebi še pripravili sami? Namesto klasičnih oblik se lahko s svojimi malimi kuharskimi mojstri poigrate in ustvarite prav prikupne kruhke v obliki želvic.

SESTAVINE:

(za cca 16 želvic)

  • 200 g razvaljanega testa za pico (kupljeno / hitro domače testo za pico z jogurtom >>> RECEPT)

NADEV:

  • 1 skodelica špinače (blanširane, odcejene in sesekljane)
  • česen v prahu, po okusu
  • sol, poper
  • 2-3 žlice kisle smetane
  • nariban parmezan / sir, po okusu (neobvezno)

ZA RAZLIČICO S ČEMAŽEM:

  • dobra pest čemaža (blanširanega, odcejenega in sesekljanega)

DEKORACIJA:

  • jajce za premaz
  • črni poper v zrnu
  • bučna semena

POSTOPEK:

Sesekljano špinačo (in čemaž) zmešamo s kislo smetano. Nadev po okusu začinimo s česnom v prahu, poprom in soljo. Po želji primešamo nariban parmezan ali sir.

Cca 1/8 testa za pico damo na stran. Ostalo testo razvaljamo v pravokotnik (ali samo razvijemo) namažemo s špinačnim nadevom in zvijemo. Zvijamo tako, da dobimo krajšo in debelejšo rulado.

Rulado narežemo v kolute, debele približno  1,5 cm – 2 cm, in jih polagamo na peki papir. Iz testa, ki smo ga prihranili oblikujemo po 5 manjših kroglic testa za posamezen kolut, ki bodo želvine noge in glava ter jih spojimo s kolutom, da dobimo obliko želvice.

Dodamo cel poper za oči ter bučno seme za rep. Želvice premažemo s stepenim jajcem.

Pečemo jih približno 12 -15 minut na 200 stopinjah oz. do lepe zlate barve.

KUHA IN FOTOGRAFIRA: Petra Kavšek, The Foodie

VIR: recept iz PERSONALIZIRANIH KUHARSKO-SPOMINSKIH KNJIG ZA OTROKE