Gurmanski vegetarijanski prigrizek, ki navduši tudi mesojedce.
SESTAVINE:
- 1 zavitek listnatega testa
- 150 g kuhane leče
- 150 g gob
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlica sojine omake
- 2 žlici sesekljanega peteršilj
- ½ žličke origana
- 1 žlička timijana
- 1 žlička paprike v prahu
- 50 g mletih ovsenih kosmičev
- sol in poper po okusu
- 1 jajce
PREMAZ:
- 1 jajce
POSIP:
- mešanica semen
POSTOPEK:
Najprej v blenderju ali mlinčku za mletje zmeljemo ovsene kosmiče tako, da dobimo grobo moko.
V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo olje in dodamo čebulo. Pražimo 3 minute ali dokler se ne zmehča. Dodamo sesekljane gobe in kuhamo 5 minut, nato pa dodamo česen in začimbe, pražimo še 1 minuto ali dokler česen ne zadiši.
Dodamo odcejeno lečo in sojino omako. Zmanjšamo temperaturo in pražimo še nekaj minut, da tekočina izhlapi. Dodamo mlete kosmiče. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Premešamo, da se sestavine povežejo. Odstavimo in počakamo približno 20 minut, da se mešanica nekoliko ohladi. Nato primešamo jajce in pustimo stati še 10 minut.
Pečico segrejemo na 190 °C. Pekač obložimo s peki papirjem.
Listnato testo po dolgem prerežemo na pol, da dobimo 2 pravokotnika. Na daljši rob vsakega pravokotnika položimo 1/2 gobovo – lečinega nadeva. Prekrijemo z ne namazanim delom testa in robove stisnemo, da se zavitek zapre. Ponovimo s preostalim testom in nadevom. Vsak zavitek razrežemo na manjše dele. Na pripravljen pekač položimo zavitke, jih premažemo s stepenim jajcem in potresemo z mešanico semen. Po želji začinimo s soljo in poprom.
Zvitke pečemo 20 do 25 minut ali dokler testo ne postane zlato in napihnjeno.
ŠTEVILNE OKUSNE RECEPTE ZA JEDI Z GOBAMI NAJDETE V KUHARICI GOZDNA KUHINJA:
