Borovničeva pita z jogurtom

Sočna jogurtovo-sadna sladica, ki navduši vse, ki jo poskusijo!

SESTAVINE:

(za pekač velikosti približno 20 x 30 cm)

TESTO:

  • 350 g ostre moke
  • 1 pecilni prašek
  • 200 g masla / margarine
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 6 rumenjakov
  • 1 vanilin sladkor

NADEV:

  • 6 beljakov
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 6 žlic ostre moke
  • 540 g (3 mali lončki) navadnega trdega jogurta
  • 360 g (2 mala lončka) kisle smetane
  • 300 g borovnic / mešanih gozdnih sadežev / malin / češenj (sveže ali zamrznjeno)

POSTOPEK:

Moko zmešamo s pecilnim praškom, dodamo sladkor v prahu, vanilin sladkor in na majhne koščke narezano mrzlo maslo. Sestavine drobimo med rokami, da dobimo drobtine, nato dodamo rumenjake in vse skupaj zamesimo v gladko testo.

Testo razdelimo na dva dela, zavijemo v prozorno filijo in enega damo v zamrzovalnik, drugo polovico razgrnemo po pekaču ter pustimo počivati eno uro.

Medtem pripravimo nadev: beljake stepemo v trd sneg, počasi dodajamo sladkor v prahu, ostro moko, navadni jogurt in kislo smetano.

Nadev polijemo po testu in posujemo s sadjem. Po vrhu naribamo drugo polovico testa, ki je počivalo v zamrzovalniku. Pekač s pito damo v vročo pečico, segreto na 175 stopinj in pečemo 40 – 45 minut.

Foto in recept: Petra Kavšek

Leave a reply

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.