Ti zdravi piškoti brez glutena so idealna izbira za vse, ki se želite na hitro posladkati brez slabe vesti. Z odlično kombinacijo le nekaj enostavnih sestavin, kot so pražen kokos, datlji in vanilija, bodo ti piškoti zagotovo navdušili vaše brbončice.
SESTAVINE:
(za približno 10 piškotov)
- 140 g nastrganega kokosa (kokosova moka)
- 60 g mehkih datljev
- 3 žlice kokosovega mleka / (ali 3-4 dodatni datlji, če ste bolj sladkosnedi)
- ščepec soli
- vanilja v prahu / vaniljeva pasta, po okusu
OBLIV:
- 60 g temne čokolade
- 1/2 žličke kokosovega olja
POSTOPEK:
Praženje kokosa: Pečico segrejemo na 200°C. Kokos stresemo na pekač, obložen s peki papirjem, in ga pečemo 3-5 minut, dokler ne postane svetlo zlato rjave barve. Vmes večkrat premešamo, da se ne zažge. Lahko pa kokos pražimo tudi na ponvi na štedilniku.
Priprava mešanice: V multipraktik damo datlje, pražen kokos, kokosovo mleko (ali dodatne 3 datlje, če želite bolj sladke piškote), sol in vanilijo. Mešamo, dokler se sestavine ne združijo.
Oblikovanje piškotov: Iz multipraktika vzamemo približno 1 žlico testa in ga oblikujemo v krogljico. Nato kroglico sploščimo v okrogl piškot. S slamico ali leseno palčko naredimo luknjo v sredini piškota. Če je potrebno, še malo oblikujemo. Piškot položimo na pladenj obložen s papirjem za peko. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo mešanice. Pladenj z oblikovanimi piškoti postavimo v zamrzovalnik, da se malo strdijo.
Čokoladni obliv: Medtem, ko se piškoti hladijo v zamrzovalniku, stopimo temno čokolado skupaj s kokosovim oljem v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Ko so piškoti ohlajeni, jih vzamemo iz zamrzovalnika. Vsakega pomočimo v stopljeno čokolado, da premažemo spodnjo plast, nato pa preostalo čokolado pokapamo po vrhu piškotov. Piškote prestavimo nazaj v zamrzovalnik za 10-15 minut, da se čokolada strdi.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA: