Zdravi piškoti brez peke

Ti zdravi piškoti brez glutena so idealna izbira za vse, ki se želite na hitro posladkati brez slabe vesti. Z odlično kombinacijo le nekaj enostavnih sestavin, kot so pražen kokos, datlji in vanilija, bodo ti piškoti zagotovo navdušili vaše brbončice.

SESTAVINE:

(za približno 10 piškotov)

  • 140 g nastrganega kokosa (kokosova moka)
  • 60 g mehkih datljev
  • 3 žlice kokosovega mleka / (ali 3-4 dodatni datlji, če ste bolj sladkosnedi)
  • ščepec soli
  • vanilja v prahu / vaniljeva pasta, po okusu

OBLIV:

  • 60 g temne čokolade
  • 1/2 žličke kokosovega olja

POSTOPEK:

Praženje kokosa: Pečico segrejemo na 200°C. Kokos stresemo na pekač, obložen s peki papirjem, in ga pečemo 3-5 minut, dokler ne postane svetlo zlato rjave barve. Vmes večkrat premešamo, da se ne zažge. Lahko pa kokos pražimo tudi na ponvi na štedilniku.

Priprava mešanice: V multipraktik damo datlje, pražen kokos, kokosovo mleko (ali dodatne 3 datlje, če želite bolj sladke piškote), sol in vanilijo. Mešamo, dokler se sestavine ne združijo.

Oblikovanje piškotov: Iz multipraktika vzamemo približno 1 žlico testa in ga oblikujemo v krogljico. Nato kroglico sploščimo v okrogl piškot. S slamico ali leseno palčko naredimo luknjo v sredini piškota. Če je potrebno, še malo oblikujemo. Piškot položimo na pladenj obložen s papirjem za peko. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo mešanice. Pladenj z oblikovanimi piškoti postavimo v zamrzovalnik, da se malo strdijo.

Čokoladni obliv: Medtem, ko se piškoti hladijo v zamrzovalniku, stopimo temno čokolado skupaj s kokosovim oljem v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Ko so piškoti ohlajeni, jih vzamemo iz zamrzovalnika. Vsakega pomočimo v stopljeno čokolado, da premažemo spodnjo plast, nato pa preostalo čokolado pokapamo po vrhu piškotov. Piškote prestavimo nazaj v zamrzovalnik za 10-15 minut, da se čokolada strdi.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE