Lečine bombetke brez glutena

Recept za čudovite domače proteinske bombetke – brez moke, kvasa in glutena! Preprosto, zdravo in okusno.

SESTAVINE:

  • 200 g suhe rdeče leče
  • 20 g indijskega trpotca (lupine)
  • 60 ml vode
  • 15 ml oljčnega olja
  • 15 ml jabolčnega kisa
  • 4 g sode bikarbone
  • 1/2 žličke soli

POSTOPEK:

Namakanje leče: Rdečo lečo stresemo v skledo, jo prelijemo z vodo in pustimo, da se namaka 2 – 8 ur.

Namočeno lečo odcedimo in jih dobro speremo.

Predgretje pečice: Pečico segrejemo na 180 °C.

Priprava testa: Odcejeno lečo damo v multipraktik skupaj z vodo, indijskim trpotcem, oljčnim oljem, sodo bikarbono in soljo ter mešamo, dokler se ne oblikuje testo.

Na koncu dodamo jabolčni kis in še enkrat na hitro zmešamo. Pomembno je, da delo nadaljujemo hitro, saj soda bikarbona ob stiku z jabočnim kisom takoj reagira.

Oblikovanje bombetk: Testo oblikujemo v valj in ga razdelimo na 4-5 enakih delov. Vsak kos z mokrimi rokami oblikujemo v lepo kroglico. Oblikovane kroglice položimo na pekač, obložen s peki papirjem.

Peka: Pekač potisnemo v pečico in lečine bombetke pečemo, dokler niso lepo zlato rjavo zapečene, približno 25 minut.

Ohlajanje: Pečene lečine bombetke prestavimo na rešetko in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Shranjevanje: Bombetke je najbolje pojesti isti dan.

Če želimo ohraniti svežino in mehkobo, jih hranimo pri sobni temperaturi v hermetično zaprti posodi 1-2 dni.

Za dolgoročno shranjevanje jih lahko zamrznemo v hermetično zaprti posodi do 1 meseca.

DOBER TEK!

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.