Ajdova kaša s skuto in jabolki po vegansko

Zapečena ajdova kaša s skuto iz tofuja, jabolki in orehi je okusna veganska različica priljubljene slovenske jedi.

SESTAVINE:

  • 150 g ajdove kaše
  • 500 ml rastlinskega mleka
  • 2 žlici drobno mletih lanenih semen
  • 2 žlici soljinega / kokosovega jogurta
  • 150 g tofuja
  • ščepec soli
  • 3 žlice limoninega soka
  • 6 – 8 žlic sladkorja
  • 3 jabolka
  • muškatni orešček, cimet, vanilja
  • pest namočenih rozin / sesekljanih suhih sliv
  • pest mletih orehov / lešnikov / mandljev

POSTOPEK:

Mleko zavremo in vanj zakuhamo oprano ajdovo kašo. Kuhamo 10 minut, primešamo mleta lanena semena, nato pokrijemo in pustimo, da kaša nabrekne. Napol ali povsem ohladimo.

Pečico vklopimo na 180 stopinj. Manjši model namastimo.

Tofu nadrobimo z vilico, primešamo ščepec soli, 1 žlico limoninega soka in 2 žlici jogurta.

Jabolka naribamo in pokapljamo z 2 žlicama limoninega soka.

H kaši dodamo sladkor, začimbe, pretlačen tofu, 1/3 naribanih jabolk in dodatke po okusu.  Zmes razporedimo v model, pogladimo, po vrhu razporedimo preostanek naribanih jabolk, posujemo s sladkorjem in cimetom ter postavimo v segreto pečico.

Pečemo 25 – 30 minut. Ponudimo toplo ali hladno.


error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.