Brizgani piškoti

Masleni brizgani piškoti so klasično pecivo, ki očara z bogatim maslenim okusom in nežno teksturo. Popolni so za vsako priložnost, od popoldanske kave do prazničnih trenutkov.

SESTAVINE:

  • 320 g zmehčanega masla
  • 110 g sladkorja v prahu
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 60 g jajčnih beljakov
  • 420 g moke
  • 1 ščepec soli

POSTOPEK:

V posodi stoječega mešalnika z nastavkom metlic na najvišji hitrosti stepemo mehko maslo in obe vrsti sladkorja. Ko dobimo puhasto kremo, dodamo beljake. Mešamo tako dolgo, da se sestavine dobro povežejo.

Stepamo še približno 5 minut, da dobimo popolnoma gladko maso. Nato med mešanjem v posodo postopoma dodamo še moko in ščepec soli. Mešamo dokler ne dobimo enotne mase brez grudic.

OBLIKOVANJE IN PEKA:

Testo nadevamo v dresirno vrečko s kovinskim zvezdastim nastavkom. Na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo poljubne oblike.

Piškote pečemo pri 170 °C 12-17 minut oz. dokler se ne obarvajo zlato-rjavo.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


Ne pozabi dodati tega recepta v svoj kuharski zvezek, da bo vedno pri roki.