Bučkine palačinke (polpeti) iz čičerikine moke

Enostavne, zdrave in zelo okusne veganske palačinke iz naribanih zelenih bučk, ki jih lahko postrežemo kot predjed, prilogo ali glavno jed. Priležejo se z ohlajeno kislo smetano ali jogurtovo omako.

SESTAVINE:

PALAČINKE

  • 1 skodelica naribanih bučk
  • ½ skodelice čičerikine moke
  • ½ skodelice navadnega jogurta (sojin / mlečni)
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ¼ skodelice sesekljanega peteršilja / bazilike
  • 1/2 žlice česna v prahu
  • 1 žlica kvasnih kosmičev (neobvezno)
  • 1 žlička soli
  • črni poper
  • oljčno olje, za peko

JOGURTOVA OMAKA S TAHINIJEM

  • 1 skodelica navadnega jogurta (sojin / mlečni)
  • 3 žlice tahinija
  • 2 žlici limoninega soka
  • ¼ žlička česna v prahu
  • sol, poper

POSTOPEK:

Bučke naribamo, posolimo in pustimo stati 15-30 min, da spustijo vodo. Nato jih stiskamo med dlanmi, da iztisnemo čim več vode. Naribanim bučkam primešamo ostale sestavine z izjemo olja. S tem namažemo dobro segreto ponev in nanjo polagamo po 2-3 žlici zmesi. S hrbtno stranjo žlice maso enakomerono razmažemo po ponvi, da dobimo cca 1 cm debele palačinke. Pečemo na srednje močnem ognju po 2 minuti na vsaki strani (do zlato rjave barve). Ponovimo dokler ne zmanjka pripravljene zmesi. Vroče bučkine palačinke (polpete iz bučk) ponudimo s kakšno ohlajeno omako iz jogurta, kisle smetane ali majoneze.

JOGURTOVA OMAKA S TAHINIJEM

V posodico stresemo jogurt. Dodamo mu limonin sok in tahini ter vse skupaj gladko razmešamo. Po potrebi dodamo še malo hladne vode, da omaka ni tako zelo gosta. Po okusu začinimo s soljo, česnom v prahu in poprom.


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.

Leave a reply

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.