Enostavne, zdrave in zelo okusne veganske palačinke iz naribanih zelenih bučk, ki jih lahko postrežemo kot predjed, prilogo ali glavno jed. Priležejo se z ohlajeno kislo smetano ali jogurtovo omako.
SESTAVINE:
PALAČINKE
- 1 skodelica naribanih bučk
- ½ skodelice čičerikine moke
- ½ skodelice navadnega jogurta (sojin / mlečni)
- 1 žlička pecilnega praška
- ¼ skodelice sesekljanega peteršilja / bazilike
- 1/2 žlice česna v prahu
- 1 žlica kvasnih kosmičev (neobvezno)
- 1 žlička soli
- črni poper
- oljčno olje, za peko
JOGURTOVA OMAKA S TAHINIJEM
- 1 skodelica navadnega jogurta (sojin / mlečni)
- 3 žlice tahinija
- 2 žlici limoninega soka
- ¼ žlička česna v prahu
- sol, poper
POSTOPEK:
Bučke naribamo, posolimo in pustimo stati 15-30 min, da spustijo vodo. Nato jih stiskamo med dlanmi, da iztisnemo čim več vode. Naribanim bučkam primešamo ostale sestavine z izjemo olja. S tem namažemo dobro segreto ponev in nanjo polagamo po 2-3 žlici zmesi. S hrbtno stranjo žlice maso enakomerono razmažemo po ponvi, da dobimo cca 1 cm debele palačinke. Pečemo na srednje močnem ognju po 2 minuti na vsaki strani (do zlato rjave barve). Ponovimo dokler ne zmanjka pripravljene zmesi. Vroče bučkine palačinke (polpete iz bučk) ponudimo s kakšno ohlajeno omako iz jogurta, kisle smetane ali majoneze.
JOGURTOVA OMAKA S TAHINIJEM
V posodico stresemo jogurt. Dodamo mu limonin sok in tahini ter vse skupaj gladko razmešamo. Po potrebi dodamo še malo hladne vode, da omaka ni tako zelo gosta. Po okusu začinimo s soljo, česnom v prahu in poprom.
SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE
NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.
Leave a reply