Enostaven in hiter recept za odlično lažjo različico čokoladnega musa, za katerega potrebujete samo štiri sestavine.
SESTAVINE:
(za 4 porcije)
- 120 ml / 1/2 skodelice mleka ali smetane (rastlinske različice za vegane)
- 170 g sesekljane temne čokolade (70% kakava)
- 240 ml / 1 skodelica grškega jogurta (trdi sojin jogurt za vegane)
- 1-2 žlici tekočega sladila: medu / javorjev sirup / agavin sirup
- 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta (neobvezno)
MOŽNI DODATKI:
- Ščepec soli
- Instant kava v prahu (1 žlička)
- Liker Amaretto (1 žlica)
- PRI SERVIRANJU:
- Pomarančna marmelada (1 žlička/porcijo)
- Sveže maline, jagode, borovnice
- Granola
- Stepena sladka smetana
- Grobo naribana temna čokolada
- kokosovi kosmiči
POSTOPEK:
Čokolado stopimo z mlekom nad soparo, medtem nežno in počasi mešamo. Odstavimo z ognja ter dodamo vanilijev ekstrakt in tekoče sladilo ter po želji primešamo dodatke po svoji izbiri.
Nato nadaljujemo z mešanjem še 2-3 minute. Pustimo stati približno 5 minut, da se čokoladna mešanica nekoliko ohladi. Dodamo jogurt in mešamo, da dobimo kremasto zmes (približno 3 minute).
Kremo prelijemo v kozarčke in za vsaj 1-2 uri (ali še bolje kar čez noč) postavimo v hladilnik. Postrežemo ohlajeno.
Leave a reply