Domača različica priljubljene žitne kašice za otroke, z lešniki in čokolado. Enostavno, zdravo in slastno.
SESTAVINE:
- 250 ml ovsenega mleka (ali kateregakoli drugega mleka)
- 4 velike žlice mletih ovsenih kosmičev (lahko tudi več ali manj, odvisno od želene gostote)
- 3 – 4 velike žlice mletih praženih lešnikov* (lahko tudi več ali manj, odvisno od želene gostote)
- 25 g temne čokolade
-
ščepec vanilije v prahu
-
Za dekoracijo: celi oreščki, naribana čokolada, piškoti…
POSTOPEK:
1. Mleko zavremo, v njem stopimo čokolado, primešamo lešnike, ovsene kosmiče in vanilijo v prahu. Na zmernem ognju kuhamo 5-10 minuti do željene gostote.
2. Kašico nadevamo v posodico in po želji okrasimo.
* Kako prepražiti in olupiti cele lešnike? Praženje lešnikov je enostaven postopek, ki ga lahko opravimo sami doma. Lešnike razporedimo jih po pekaču in jih za 15 do 20 minut pustimo v pečici na 130 ºC. Nato lešnike zmanemo v kuhinjski krpi, da odstranimo rjavo kožico. Lešnike damo v mešalnik in jih zmeljemo do željene velikosti.
VIR: recept iz PERSONALIZIRANIH KUHARSKO-SPOMINSKIH KNJIG ZA OTROKE
Leave a reply