Domači jagodni puding

Jagodni puding je enostavna in hitro pripravljena različica pudinga s svežimi jagodami.

SESAVINE:

  • 200 g jagod
  • 450 ml mleka
  • 4 žlice koruznega škroba
  • 2 rumenjaka
  • 50 g sladkorja
  • 1 zavitek vanijevega sladkorja

POSTOPEK:

Jagode pretlačimo v pire.

V manjšo skodelico vlijemo 50 ml mleka, dodamo koruzni škrob in 2 rumenjaka. Dobro zmešamo, da dobimo zmes brez grudic.

V lonec vlijemo preostalo mleko.

Dodamo sladkor, premešamo in segrejemo skoraj do vretja.

Nato odstavimo ter primešamo mešanico mleka, koruznega škroba in rumenjakov. Lonec postavimo nazaj na nizek ogenj.

Mešamo in kuhamo 2-3 minuti.

Ko se puding začne gostiti dodamo še jagodni pire.

Kuhamo 1-2 minuti nato puding odstavimo z ognja. Kuhan jagodni puding nalijemo v skodelice ali v skledice in ohladimo. 

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE