Krekerji iz lanenih semen

Uživajte v teh preprostih krekerjih iz lanenih semen, pripravljenih z le tremi osnovnimi sestavinami. So brez glutena, veganski in popolni ob vaših najljubših namazih in siru.

SESTAVINE:

(1 skodelica = 240 ml)

• 1 skodelica mletih lanenih semen (zmeljemo v kavnem mlinčku) 

• 2 žlici celih lanenih semen

• 1/2 čajne žličke morske soli

• 1/4 čajne žličke črnega popra (neobvezno)

• 1 čajna žlička origana / italijanskih začimb (neobvezno)

• 1/4 čajne žličke česna v prahu (neobvezno)

• 1/2 skodelice vode

POSTOPEK:

• Pečico segrejemo na 200°C.

• V veliki skledi zmešamo mleta lanena semena, cela lanena semena in morsko sol. Če želimo, dodamo še poper, origano in česen v prahu, ali katero koli drugo suho zelišče ali začimbo.

• Dodamo vodo in dobro premešamo, dokler ne dobimo enotnega testa.

• Testo položimo med dva rahlo naoljena kosa peki papirja in ga razvaljamo v tanek pravokotnik, približno 30 x 23 cm in 3 mm debel.

• Nežno odstranimo zgornji kos peki papirja. Spodnji kos peki papirja s testom prenesemo na velik pekač. Testo zarežemo v mrežo, da dobimo kvadratke poljubne velikosti.

• Pekač postavimo v pečico in pečemo 18-20 minut, dokler krekerji rahlo ne porjavijo.

In to je to! Krekerji iz lanenih semen so pripravljeni. Dober tek!

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE