Uživajte v teh preprostih krekerjih iz lanenih semen, pripravljenih z le tremi osnovnimi sestavinami. So brez glutena, veganski in popolni ob vaših najljubših namazih in siru.
SESTAVINE:
(1 skodelica = 240 ml)
• 1 skodelica mletih lanenih semen (zmeljemo v kavnem mlinčku)
• 2 žlici celih lanenih semen
• 1/2 čajne žličke morske soli
• 1/4 čajne žličke črnega popra (neobvezno)
• 1 čajna žlička origana / italijanskih začimb (neobvezno)
• 1/4 čajne žličke česna v prahu (neobvezno)
• 1/2 skodelice vode
POSTOPEK:
• Pečico segrejemo na 200°C.
• V veliki skledi zmešamo mleta lanena semena, cela lanena semena in morsko sol. Če želimo, dodamo še poper, origano in česen v prahu, ali katero koli drugo suho zelišče ali začimbo.
• Dodamo vodo in dobro premešamo, dokler ne dobimo enotnega testa.
• Testo položimo med dva rahlo naoljena kosa peki papirja in ga razvaljamo v tanek pravokotnik, približno 30 x 23 cm in 3 mm debel.
• Nežno odstranimo zgornji kos peki papirja. Spodnji kos peki papirja s testom prenesemo na velik pekač. Testo zarežemo v mrežo, da dobimo kvadratke poljubne velikosti.
• Pekač postavimo v pečico in pečemo 18-20 minut, dokler krekerji rahlo ne porjavijo.
In to je to! Krekerji iz lanenih semen so pripravljeni. Dober tek!
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE