Odlična, hitro pripravljena kremna rižota s šparlgji obogatena s topljenim sirom in parmezanom.
SESTAVINE:
- 200 g riža
- 200 g špargljev
- 1 čebula
- 1 žlička česna v prahu
- oljčno olje
- 3 trikotniki topljenega sira
- sol, poper
- parmezan
- približno 5 dl vroče vode (odvisno od vrste riža)
POSTOPEK:
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi segrejemo oljčno olje, na katerem počasi prepražimo čebulo s pol žličke soli. Dodamo riž, ki ga med mešanjem posteklenimo. Primešamo trikotnike sira in česen v prahu ter vse skupaj zalijemo z vročo vodo. Vode uporabimo le toliko, da so sestavine tisti trenutek pokrite. Med kuhanjem nato sproti dodajamo vodo. Ko prva dodana voda povre, dolijemo novo zajemalko vroče vode. Na ta način kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut. Medtem pripravimo šparglje – očistimo jih, odstranimo jim oleseneli del, jih narežemo na 0.5 cm kolobarje in jih zadnje 4 minute kuhanja dodamo v rižoto.
Rižoto odstavimo z ognja, dodamo še nastrgan parmezan ter po potrebi in okusu začinimo s soljo in poprom.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA: